Všetci vieme, že petržlen je neuveriteľne zdravý.
V kombinácii s citrónom a sódou bikarbónou je však ešte výkonnejší.
Pravidelná konzumácia výrazne zlepší vaše celkové zdravie.
A tento účinok mám odskúšaný z prvej ruky.
Pomohol mi znížiť cholesterol a dokonca sa mi upravila aj hladina cukru v krvi.
Ľudia petržlen pridávajú v malom množstve do svojich receptov, väčšinou kvôli chuti.
Toto vám urobí obrovskú láskavosť.
Petržlen obsahuje dve skupiny jedinečných zložiek, z ktorých každá je veľmi dôležitá pre celkové zdravie.
Do prvej skupiny patria prírodné éterické oleje a do druhej flavonoidy.
Prvosenka je zároveň veľmi bohatá na vitamíny C, A a K.
Odporúča sa najmä v chladnom počasí a chrípkovom období.
Petržlen sa tiež osvedčil ako veľmi účinný pri zlepšovaní vylučovania toxínov z tela, ako aj zlepšenia krvného obehu.
Pridaním citrónovej šťavy do petržlenovej vňate získate zázračný nápoj, ktorý znižuje hladinu zlého cholesterolu v krvi.
Postup:
– 1,5 litra vody
– 3 zväzky petržlenovej vňate
– 1 kg citrónu
– sóda bikarbóna
Postup:
Citrón potrite trochou sódy bikarbóny, aby ste odstránili nečistoty a toxíny.
Najlepšie je kúpiť si na trhu citrón, ktorý nie je chemicky ošetrený.
Vodu privedieme k varu a necháme vychladnúť.
Citrón nakrájajte na plátky a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
Potom ich pridajte do vychladenej vody.
Zakryjeme pokrievkou a necháme jeden deň odstáť v chladničke.
Nakoniec všetko spolu rozmixujte v mixéri.
Nalejte tekutinu do sklenenej nádoby alebo fľaše.
Pridáme ešte štipku sódy bikarbóny.
Pre dosiahnutie najlepších výsledkov konzumujte asi 100 ml nápoja denne.
Prajem vám veľa zdravia!