plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pestrý šalát na zimu s výbornou zálievkou: Perfektný ako príloha, do polievok aj domácich omáčok!

Pripravujem ho každé leto z vlastnej úrody. Pridávam do neho aj rajčiny, ktoré mi nedozreli, dokonca aj tie v ňom chutia skvele.

Pripravujem každé leto z vlastnej úrody. Pridávam do neho aj rajčiny, ktoré mi nedozreli, dokonca aj tie v ňom chutia skvele. Ak ale máte zrelé, použite samozrejme radšej tie.

Potrebujeme:

1 kg zelenej papriky

1 kg kapusty

3 kg rajčín

1 kg mrkvy

1 kg cibule

Petržlenovú vňať – voliteľné

Zálievka:

300 ml oleja

8 lyžíc octu

7 lyžíc kr. cukru

6 lyžíc soli

Postup:

Zeleninu dôkladne umyjeme a vysušíme. Potom nakrájame na kúsky – všetko spolu preložíme do hrnca a pridáme prísady na zálievku okrem octu. Premiešame a necháme 3-4 hodiny odležať – zelenina pustí šťavu. Potom preložíme na plameň, privedieme do varu, pridáme ocot a varíme 3-5 minút. Okamžite plníme do sterilizovaných pohárov, obrátime hore dnom a zabalíme do deky. Necháme úplne vychladnúť. Skladujeme na chladnom mieste.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Mirka J.

Najlepšie recepty na dnes