Najlepší spôsob pestovania papriky: Urobte to takto a môžete sa tešiť na bohatú úrodu!

Sladká paprika je skutočným zdrojom dobrej nálady.

Po prvé, obsahuje hormón radosti, podobne ako čokoláda a po druhé, vďaka vitamínu B je to antidepresívum, pomáha zbaviť sa nespavosti a stresu, čo má pozitívny vplyv na celkovú pohodu.

A samozrejme, obsahuje vlákninu!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Okrem iného tiež stimuluje telo k chudnutiu a teraz vám vďaka portálu takprosto ukážeme, ako ju pestovať. 

Paprika je skrátka skvelým doplnkom do vašej kuchyne. 

Pestovanie sadeníc papriky

Niekedy sa stáva, že nie sú splnené všetky potrebné podmienky pre dobrý rast sadeníc.

 

 

Možno kyslosť pôdy nie je rovnaká, možno teplota alebo nejaké iné faktory.

Metóda „horúcej výsadby“ pomáha vypestovať kvalitné, zdravé rastliny v čo najkratšom čase. 

Papriku treba vysádzať najskôr v polovici marca.

A to je prvý rozdiel od podobných metód pestovania.

 

 

Sadíte neskôr a zberáte skôr. 

Sami uvidíte, že vďaka tejto metóde je úroda naozaj bohatá. 

Po 3 dňoch začnú klíčky pučať a za týždeň všetky rastlinky stopercentne vyklíčia.

 

 

Po 10 dňoch sadenice polejte vodou a kvapkou jódu.

Je to vynikajúci nástroj na stimuláciu rastu. 

Začiatkom mája sadenice odkvitnú a s najväčšou pravdepodobnosťou ich už presadíte s drobnými papričkami.

Úrodu možno zbierať niekedy začiatkom júla.

Tipy s červenou paprikou

1. Papriky opekáme na veľkom otvorenom ohni, kým sa neodlepí vrchná vrstva šupky.

Pridajte k nim olivový olej a cesnak – chutné zdravé občerstvenie je na svete.

 

 

2. Pripravte si obľúbený ajvar, ktorý využijete pri príprave mnohých jedál.

3. Ak si chcete spracovať papriku do polievok, postupujte podľa nasledujúceho receptu:

Papriku zbavte semienok, nakrájajte ju na kocky alebo pásiky.

Vezmite si čistú sklenenú nádobu a pridajte korenie a soľ.

Na 1 kg korenia bude potrebných asi 600 g soli.

Uzavrite a skladujte na chladnom tmavom mieste.

 

 

4. Červená paprika sa dá mraziť, aj zavárať a dodá jedlu skvelú chuť. 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay