Potrebujeme:
500 g perníka bez plnky
3 zrelé banány
600 ml kyslej smotany, najmenej 20% tuku alebo jogurtu (pre diétnejšie možnosti)
1 tabuľka tmavej čokolády
Práškový cukor podľa chuti
Postup:
Ošúpeme banány. Je lepšie vziať mierne nazelenalé ovocie, ktoré nie je úplne prezreté, aby v koláči nestmavlo. Banány nakrájame na plátky hrubé 1-1,5 cm.
Ak sú perníky veľké, prekrojte ich na polovicu.
Cukor zmiešame s kyslou smotanou.
Dno hlbokej misky vyložíme potravinovou fóliou a potom nalejeme malé množstvo kyslej smotany.
Uložíme prvú vrstvu polovičiek perníka a plátky banánu.
Vytvoríme ďalšie vrstvy tak, že na každú vrstvu nalejete veľa kyslej smotany.
Koláč prikryjeme okrajmi priehľadnej fólie a necháme 2-3 hodiny v kuchyni, aby perník zmäkol.
Potom koláč odložíme na 3 hodiny do chladničky.
Potom vyberieme koláč z chladničky a rozložíme fóliu.
Misu prikryjeme nádobou, na ktorej bude koláč a otočíme ju. Zložíme misku a opatrne odlepíme fóliu.
Koláč ozdobíme strúhanou alebo rozpustenou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)