plny-hrniec_transparent_negativ.png

3 banány, balíček perníkov a jogurt: Všetko LEN dajte do misky a výborný koláč je pripravený bez pečenia, bez zbytočnej roboty!

Potrebujeme:

500 g perníka bez plnky

3 zrelé banány

600 ml kyslej smotany, najmenej 20% tuku alebo jogurtu (pre diétnejšie možnosti)

1 tabuľka tmavej čokolády

Práškový cukor podľa chuti

Postup:

Ošúpeme banány. Je lepšie vziať mierne nazelenalé ovocie, ktoré nie je úplne prezreté, aby v koláči nestmavlo. Banány nakrájame na plátky hrubé 1-1,5 cm.

Ak sú perníky veľké, prekrojte ich na polovicu.

Cukor zmiešame s kyslou smotanou.

Dno hlbokej misky vyložíme potravinovou fóliou a potom nalejeme malé množstvo kyslej smotany.

Uložíme prvú vrstvu polovičiek perníka a plátky banánu.

Vytvoríme ďalšie vrstvy tak, že na každú vrstvu nalejete veľa kyslej smotany.

Koláč prikryjeme okrajmi priehľadnej fólie a necháme 2-3 hodiny v kuchyni, aby perník zmäkol.

Potom koláč odložíme na 3 hodiny do chladničky.

Potom vyberieme koláč z chladničky a rozložíme fóliu.

Misu prikryjeme nádobou, na ktorej bude koláč a otočíme ju. Zložíme misku a opatrne odlepíme fóliu.

Koláč ozdobíme strúhanou alebo rozpustenou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes