plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ako vyrobiť falošný kaviár z obľúbenej limonády alebo džúsu?

Skvelý trik, ktorý sa vynikajúco hodí na párty alebo oslavu. Ohúrte svojich hostí falošným kaviárom, ktorý vyrobíte z obľúbeného džúsu alebo limonády.

Skvelý trik, ktorý sa vynikajúco hodí na párty alebo oslavu. Ohúrte svojich hostí falošným kaviárom, ktorý vyrobíte z obľúbeného džúsu alebo limonády.

Potrebujeme:

F3MB8ESIMDZ97HK.LARGE

Práškový chlorid vápenatý (CaCl2, v potravinárstve sa označuje ako prídavná látka E509) je biela, jemne kryštalická až práškovitá látka.

FWGVC3VIMDZ97H2.LARGE

Alginát sodný – látky, ktorá sa v potravinárskom priemysle ako E401 je soľou kyseliny algiovej a ide o potravinu konzistencie prášku. Používa sa predovšetkým na zahusťovanie krémov, zmrzliny a jogurtov.

Oba produkty sú dostupné na internete.

Ďalej budeme potrebovať:

Limonádu alebo džús

Striekačku

Vodu

Postup:

Najskôr si vytvoríme  kaviár z paradajkového džúsu. 100 g paradajkového džúsu zmiešame s 1 gramom alginátu sodného. Na zmiešanie použijeme šľahač – lyžicou alebo vidličkou by to išlo len veľmi pomaly.

experiment

V dóze spojíme 1 liter vody s 5 gramami Chloridu vápenatého (použijeme vodu izbovej teploty). Keď sa chlorid rozpustí vezmeme striekačku, naberieme do nej zmes paradajkového džúsu. Striekačku umiestnime kolmo nad vodu a dávkujeme do tekutiny jednotlivé kvapky. Akonáhle sa zmes dotkne vody, okamžite začne tuhnúť.

FFAYPVSIMDZ992H.LARGE

FZGZH6VIMDZ993K.LARGE

F6DDZ6PIMDZ9944.LARGE

Necháme niekoľko minút vo vode.

F3XYMPCIMDZ99GJ.LARGE

Potom je však guličky potrebné pomocou sita preložiť do čistej vody bez obsahu chloridu vápenatého. Potom môžeme okamžite podávať. Nečakajte príliš dlho, pretože povrch guličiek bude stále viac tuhnúť. Pre ten správny explozívny efekt odporúčame podávať čo najskôr.

Najlepšie recepty na dnes