plny-hrniec_transparent_negativ.png

Perfektný trik, ako vykostiť kapra: Majstri kuchári majú na to tento osvedčený spôsob!

Pečený alebo vyprážaný kapor patrí medzi tradičné štedrovečerné jedlá.

 

 

Ryba má však veľa kostí, preto ju treba správne pripraviť.

Naučte sa tento trik majstrov kuchárov, ako správne filetovať kapra, aby bol bez kostí.

 

 

Ryba nebude mať kosti, ak ju pripravíte podľa tohto návodu z portálu smakosze.

Mnoho ľudí si kladie otázku, ako sa zbaviť kostí z kapra pred prípravou na slávnostnú večeru.

Zatiaľ čo hrubých a veľkých kostí sa ľahko zbavíme niekoľkými účinnými rezmi, priamo vo filete sú stále tenké kosti.

 

 

Existuje však účinný spôsob, ako to urobiť.

Kuchári prezradili, ako sa zbaviť kostí z kapra

Postup prípravy nie je taký zložitý, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

 

 

Najprv odrežú hlavu a plutvy a rybu vyfiletujú.

Potom sa filety narežú správnym spôsobom, aby sa doslova roztopili pod vplyvom vysokej teploty.

Vyprážaný alebo pečený vianočný kapor poteší šťavnatým mäsom bez jedinej kosti.

 

 

Po narezaní kapra na filety ho namočíme do mlieka a vhodného korenia.

Ide o efektívny spôsob, ako získať aromatické a jemné ryby, ktoré nebudú cítiť a chutiť ako blato.

 

 

 

Hlavu, chvost a chrbticu po filetovaní nevyhadzujte.

Uvarte si z nich chutnú maďarskú rybaciu polievku halászlé. 

Ako sa zbaviť kostí z kapra?

 

 

Naučte sa trik majstrov kuchárov a postupujte takto.

Najprv rybu očistite a odstráňte hlavu, odrežte aj bočné plutvy a chrbtovú plutvu.

Držte rybu za chvost a nastavte nôž pod uhlom.

 

 

Nožom narežete mäso nad chvostom a začnite kaprovi odrezávať chrbtovú kosť.

Otočte rybu a urobte rovnaký pohyb, aby ste úplne oddelili mäso od chrbtice.

Filety majú stále rebrové kosti.

Mäso jemne narežte pozdĺž týchto kostí, aby ste ich odstránili.

Po odstránení väčších a hrubých kostí filet z kapra jemne narežte priečne.

Robte rezy pevným pohybom každé 2-3 mm.

Dávajte pozor, aby ste rybu neprekrížili.

Vďaka zárezom sa kosti vplyvom vysokej teploty doslova roztopia a nebude ich cítiť.

Ako pripraviť kapra, aby z neho nebolo cítiť blato?

 

 

Filety z kapra vložíme do misy, zalejeme studeným mliekom a odložíme na 3-4 hodiny na chladné miesto.

Do mlieka môžete pridať aj 2 bobkové listy a niekoľko guľôčok nového korenia.

Ide o osvedčený spôsob, ako sa zbaviť charakteristickej chuti a vône.

 

 

Namočené filé dôkladne osušíme, posypeme korením.

Kapra môžete upiecť v rúre alebo si pripraviť trojobal z múky, vajíčka a strúhanky a vypražiť ho.

Vďaka týmto krokom bude váš vianočný kapor chutiť fantasticky a budete si ho môcť vychutnávať bez kostí.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes