Perfektný tip, ako pripraviť zemiaky: Stačí pár zárezov, obľúbené prísady a máte najchutnejšie jedlo tohoto dňa!

92

Zemiakový ježkovia plnený syrom, slaninou a chutnou klobáskou. Fantastická večera rýchlo a prakticky na jednom plechu.

Potrebujeme:

Zemiaky približne rovnakej veľkosti (9-10 kusov)

100 g slaniny

2 klobásy

200-250 g syra

2 cibule

Voliteľné: šunka

Olej

Soľ a korenie

(Množstvo prísad je potrebné prispôsobiť veľkosti a množstvu zemiakov)

Postup:

Zemiaky nešúpeme, len dobre umyjeme kefou.

Osušíme a na povrchu urobíme hlboké zárezy (medzera medzi nimi by mala byť 2-3 mm). Zárezy však nesmú zemiaky celkom prekrojiť.

Zemiaky preložíme na pelch vystlaný papierom na pečenie. V miske zmeišame olej so soľou a kroením. Túto zmes natrieme na každý zemiak tak, aby sa dostala aj do zárezov.

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme, kým zemiaky nezmäknú (35-40 minút).

Syr, slaninu, klobásu aj šunku nakrájame na tenké plátky, cibuľu na krúžky.

Zemiaky z rúry vyberieme a do zárezov striedavo ukladáme jednotlivé prísady. Potom vložíme späť do rúry zapiecť ešte na 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: comida-facil

titulná foto: reprofoto comida-facil

Témy:


Pridajte svoj komentár