Perfektný tip, ako pripraviť fašírky: Pridajte mrkvu a zabaľte ich do strúhaných zemiakov, chutia fantasticky!

Vyskúšajte fašírky trochu inak, ako ste zvyknutí – s mrkvou, v chrumkavom zemiakovom kabátiku.

Vyskúšajte fašírky trochu inak, ako ste zvyknutí – s mrkvou, v chrumkavom zemiakovom kabátiku.

Potrebujeme:

450 g mletého mäsa

1 väčšiu mrkvu

1 cibuľu

1-2 strúčiky cesnaku

2-3 zemiaky

...

1 vajce

Soľ, čierne mleté korenie

Postup:

½ zemiakov nakrájame na hrubom strúhadle, druhú na jemnom strúhadle – hmota tak bude spolu lepšie držať.

Cibuľku a mrkvu nakrájame nadrobno a pridáme k mäsu. Pridáme aj vajce, soľ, korenie a dobre premiešame.

Zo zemiakovej hmoty tvarujeme menšie placky, do ktorých stredu uložíme guľku mletého mäsa a zabalíme. Takto pokračujeme so všetkými fašírkami.

Vyprážame na rastlinnom oleji dozlatista zo všetkých strán..

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk