plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalý RECEPT na stroganov od šéfkuchára: Keď som ho dala na stôl, všetci sa pýtali, či som ho objednala z nóbl reštaurácie!

Toto jedlo z youtube kanálu Recepty bez brepty je obrovská dobrota a vynesie vám uznanie celej rodiny.

Chutný stroganov ako od vychyteného šéfkuchára!

 

 

Potrebujeme:

3 cibule (1 červenú, 2 biele)

100 g bravčovej masti

250 g šampiňónov

tymian

70 g paradajkového pretlaku

čierne mleté korenie a soľ podľa chuti

1 dcl vína

1 kg hovädzej roštenky

olej

0,5 l vývaru

worčestrovú omáčku

150 g kyslej smotany

200 g šľahačkovej smotany

kyslé uhorky

250 g masla

Postup:

Do hrnca si dáme masť, rozohrejeme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

Nožičky šampiňónov si nakrájame nadrobno a orestujeme.

Pridáme tri vetvičky tymianu.

 

 

Zalejeme paradajkovým pretlakom a premiešame.

Okoreníme, podlejeme bielym vínom a prejdeme k príprave mäsa. 

Mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, na panvicu dáme olej a sprudka opečieme.

 

 

Následne pridáme do hrnca, v ktorom sme restovali cibuľku.

Výpek zalejeme vývarom.

Pridáme worčestrovú omáčku a zalejeme mäso v hrnci.

Smotany spolu vyšľaháme metličkou a primiešame k mäsu.

 

 

Nakrájame si kyslé uhorky a na panvicu dáme rozpustiť maslo.

Uhorky krátko orestujeme a pridáme do hrnca k mäsu.

Hlavičky šampiňónov si nakrájame na polovice a orestujeme na masle.

Osolíme a takisto pridáme do hrnca. 

 

 

Krátko povaríme, prípadne ešte dochutíme a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes