plny-hrniec_transparent_negativ.png

Perfektný silvestrovský dezert: Nadýchaná Baileys pena hotová za pár minút!

Vynikajúci a úžasne nadýchaný dezert s lákavou chuťou fantastického Baileys likéru.

Vynikajúci a úžasne nadýchaný dezert s lákavou chuťou fantastického Baileys likéru. Tento dezert si vaši hostia určite zamilujú.

Potrebujeme:

2 lyžičky želatíny v prášku

2 lyžice studenej vody

¼ šálky vriacej vody

½ šálky kryštálového cukru

2 lyžice kakaového prášku

1 a ½ šálky smotany na šľahanie dobre vychladenej

½ šálky Baileys

1 lyžičku vanilky

Postup:

Pred prípravou je dobré vložiť misky a metličky šľahača na 15-20 minút do mrazničky, aby boli čo najviac vychladené.

Želatínu nasypeme do studenej vody a nechíme odpočívať 1 minútu. Potom pridáme vriacu vovu a miešame, kým sa želatína celkom nerozpustí. – nacháme vychladnúť.

Cukor a kakao zmiešame v samostatnej miske, pridáme smotanu na šľahanie pri stredných otáčkach. Do šľahačky postupne pridávame Baileys s vanilkou a vychladenú želatínovú zmes. Šľaháme pri vyšších otáčkach, kým nevzikne jednotná nadýchaná hmota.

Necháme stáť 5 minút, aby zmes zhustla a potom navrstvíme do vychladených dezertných pohárov.

Najlepšie recepty na dnes