Ak máte chlieb zo včerajška, toto si pozrite: Kuchár ho len nakrájal, pridal mlieko, vajcia a z panvice vyklopil perfektné jedlo!

Nápad tohoto kuchára rozhodne stojí za vyskúšanie. Výsledok je fantastický!

Hoci sme vám predstavili zopár receptov zo staršieho pečiva, takúto dobrotu sme tu ešte nemali. Vyskúšajte výborný slaný koláč z chlebového cesta, ktorý chutí podobne ako pizza. Na rozdiel od pizze ho však privítanie bez pečenie, rýchlo a navyše šikovne zužitkujete staré pečivo, ktoré nikto nechce. Nápad tohoto kuchára rozhodne stojí za vyskúšanie.  Výsledok je fantastický!

Potrebujeme:

700 g staršieho tvrdšieho chlebíka

2 vajcia

Soľ a korenie

80 g najemno nastrúhaného syra

...

50 ml oleja (ideálne olivového)

3 plátky šunky

10 cherry paradajok rozkrájaných

1 lyžičku oregana

1 ks mozarelly nakrájanej na kolieska

Postup:

Chlebík nakrájame na drobné kocky. Pridáme vajcia, 40 g syra, soľ, korenie, mlieko a dobre v rukách vymiesime – vznikne nám jednotná hmota cesto.

Tú rozdelíme na dve časti a jednu navrstvíme na vymastenú panvicu. Na cesto uložíme plátky šunky, nakrájané paradajky, oregano a zalejeme olivovým olejom. Pridáme zvyšný syr a plátky mozzarelly. Teraz obsah prikryjeme druhou časťou cesta a okraje zatlačíme. Keď je na jednej strane koláčik opečený dozlatista, pomocou taniera ho obrátime a necháme zapiecť aj na druhej strane.