Perfektný „Margot“ krém, deti ho milujú: Do pohárov, zákuskov aj na skvelé torty!

Výborný nápad na krém, ktorý si zamiluje celá rodina.

Výborný nápad na krém, ktorý si zamiluje celá rodina.

Potrebujeme:

375 ml mlieka

1,5 lyžice hl. múky

2 bal. vanilkového cukru

60 g cukru krupica

1,5 lyžice Gustina

...

375 g masla (verzia na torty)

300 g mascarpone (verzia do pohárov)

50 g nastrúhanej Margot čokolády

50 g nastrúhanej čokolády na varenie, alebo mliečnej čokolády

Postup:

Časť mlieka dáme variť a v druhej rozmiešame škrob a múku. Keď mlieko zovrie, vlejeme druhú časť mlieka a uvaríme puding, necháme vychladnúť (sem-tam premiešame). Po vychladnutí vmiešame našľahané maslo, alebo mascarpone a nastrúhame čokoládu aj tyčinku Margot.

Podávame  vychladené do studených pohárov aj do tort a zákuskov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)