plny-hrniec_transparent_negativ.png

Perfektný dezert z jabĺk a ovsených vločiek. Naučte sa ho tiež!

Skvelý dezert pre každého, kto obľubuje ovocné dobroty s rýchlou a jednoduchou prípravou. Vyskúšajte túto vynikajúcu jablkovú dobrotu, ktorú pripravíte z niekoľkých bežných ingrediencií.

Potrebujeme:

2 veľké jablká

4 lyžice hnedého cukru

2 ½ lyžice masla

¾ lyžičky mletej škorice

2 lyžice ovsenných vločiek

1 lyžicu hladkej múky

¼ lyžičky soli

Postup:

Jablká ošúpeme, prekrojíme na polovicu a odstránime stred s jadierkami. Potom na povrchu každej polovice urobíme ostrým nožom zárezy tak, aby sme jabĺčka celkom neprerezali.

2 lyžice cukru zmiešame so ½ škorice a 1 ¼ lyžicou rozpusteného masla.

Jablká preložíme do zapekacej misy, ktorú vymažeme trochou masla. Povrch jabĺčok potrieme pripravenou zmesou škorice, cukru a masla.

Misu prikryjeme fóliou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 20 minút. Potom odstránime fóliu a pečieme ešte 10 minút pri tej istej teplote.

V miske si zatiaľ zmiešame 2 lyžice cukru, 1 ¼ lyžice rozpusteného masla, zvyšnú škoricu, ovsené vločky, hladkú múku a soľou.

Túto zmes následne nanesieme na upečené jabĺčka tak, aby sa dostala aj do zárezov na povrchu.

Takto pripravené jabĺčka pečieme ďalších 10 minút pri teplote 200 stupňov. Vyberieme a môžeme okamžite podávať. Vynikajúco chutia napríklad s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou.

zdroj: takprosto

Najlepšie recepty na dnes