Perfektné vychytávky do každej domácnosti: Šetria čas, peniaze a uľahčia vám život!

Kto by nechcel mať dokonale zorganizovanú domácnosť, kde má všetko svoje miesto a všetko je dokonale upratané.

Tieto perfektné vychytávky z youtube vám uľahčia život a šetria čas, aj peniaze.

 

 

Využite dvierka skriniek

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postačia vám obyčajné štipce a silnejšie lepidlo.

Natrite lepidlo z jednej vonkajšej strany na štipce a prilepte z vnútornej strany dvierok.

Budete mať perfektné držiaky, na ktoré si môžete upevniť napríklad utierky a pod.

 

Foto: youtube/Trucos de Cocina

Fazuľu uvaríte oveľa rýchlejšie

 

Pri varení sušenej fazule často bojujeme s tým, že ani po dlhšom namáčaní fazuľu nie a nie dovariť.

Stále je príliš tvrdá a varenie sa môže pokojne predĺžiť aj na niekoľko hodín času.

Aby ste vaše fazuľové pokrmy stihli pripraviť včas, či dokonca v miernom predstihu, máme pre vás skvelý tip.

Hoci je asi každému jasné, že fazuľu je pred varením potrebné namočiť, fígeľ spočíva v tom, do akej tekutiny ju nasypete.

Namiesto obyčajnej vody skúste nabudúce na namáčanie fazule použiť minerálnu vodu.

Možno vám to znie zvláštne, no tento trik funguje skutočne skvele.

Vďaka obsahu solí a minerálov fazuľa rýchlejšie zmäkne a doba jej varenia sa výrazne skráti.

Vyskúšajte tento trik a sami uvidíte, že fazuľa, ktorú ste predtým nevedeli dovariť, bude teraz pripravená neporovnateľne skôr.

Držiak na papierové utierky

Neutrácajte zbytočne a využite to, čo doma máte.

Ak nájdete jeden plastový vešiak, stačí ak prestrihnete jeho spodnú časť, navlečiete naň rolku s papierovými utierkami a máte perfektný držiak bez zbytočných nákladov.

 

Foto: youtube/Trucos de Cocina

Tuba na špagety

Aby sa vám načaté špagety nevysýpali zo sáčku, pomôžte si prázdnou tubou od zemiakových lupienkov.

Špagety vložte dnu a uzavrite plastovým vrchnákom.

 

Foto: youtube/Trucos de Cocina

Využitie plastových fliaš

Vrch plastovej fľaše zrežte, cez hrdlo prevlečte sáčok s načatými orieškami, či inými potravinami, prehnite ho smerom von a uzavrite vrchnákom.

 

Foto: youtube/Trucos de Cocina

Korková zátka

Aby sa vám nevysýpal obsah načatých sáčkov, uzavrite ich narezanou korkovou zátkou.

Jednoducho zátku narežte a nasaďte na prehnutý vrch sáčku.

 

Foto: youtube/Trucos de Cocina

Jednoduchý stojan na nože

Naplňte pohár ryžou a máte perfektný stojan na nože, vďaka ktorému sa vám čepele tak rýchlo neotupia.

 

Foto: youtube/Trucos de Cocina

Jednoduché vákuové balenie

Vložte potravinu, v tomto prípade mrkvu, do uzatvárateľného sáčku.

Aby ste sa zbavili vzduchu, ktorý sáčok nafukuje, ponorte ho do vody a voda vytlačí prebytočný vzduch.

 

Foto: youtube/Trucos de Cocina

Ďalšie triky pri varení

Ak pridáte trochu mlieka do kyslej smotany, v omáčke sa nezrazí.

2 kocky cukru rozpustené v malom množstve octu nahradia biele víno v omáčke.

Ak vám zvýšila paradajková pasta a chcete ju ochrániť pred plesňou, nasypte na vrch trochu horčicového prášku.

 

 

Červenú repu nevarte vo vode, ale pečte v šupke v alobale. Pri takejto úprave je repa najzdravšia.

Do pohárov s nakladanými uhorkami dajte aj pár listov amarantu – uhorky budú lepšiu chuť a ostanú chrumkavé.

Majonézu môžete ľahko nahradiť kyslou smotanou, v ktorej rozmiešate 1 natvrdo uvarené žĺtko a čajovú lyžičku horčice.

Zabrániť tomu, aby sa tuk prepaľoval a zapáchal môžeme pomocou obyčajnej mrkvy.

Vložte do tuku 3-4 kolieska.

 

 

Mäso je pred obaľovaním dobré pokvapkať citrónovou šťavou.

Mäso zmäkne, bude chutiť lepšie a eliminuje sa aj zápach pri vyprážaní.

Vynikajúcim bojovníkom proti zápachu pri vyprážaní je aj trik pri príprave trojobalu.

Do vajíčka pridajte mlieko, niekoľko kvapiek citrónu a aj pivo.

Mäso bude mať menej cholesterolu a tým pádom nebudete cítiť pri vyprážaní typický zápach.

 

 

Pred vyprážaním namočte  filé do perlivej minerálky.

Ryba sa rozmrazí omnoho rýchlejšie (čas rozmrazovania sa skráti až o polovicu) a bude ešte jemnejšia a chutnejšia.

Ja používam na prípravu zapekaných filé aj vyprážaných filé.

Minerálku pridávam aj do cestíčka na obaľovanie rezňov, do palaciniek a keď namáčam fazuľu, namáčam vždy do minerálky – fazuľa sa uvarí omnoho skôr.

Ak chcete naozaj najlepšie vyprážané filé, do strúhanky na obaľovanie pridajte aj mleté orechy.

 

 

Syr vám nevytečie – základom je syr, ktorý má vyšší obsah tuku – minimálne 30 %.

Skôr, ako sa pustíte do obaľovania, vložte syr na 10 minút do mrazáku. Po obaľovaní sa odporúča dať ešte na pár minút do chladničky.

Pri obaľovaní tento krok určite dodržte: syr obaľte 2x – máte tak istotu, že vám nevytečie.

Aby malo kurča zlatisú kôrku, podlievajte ho počas pečenia tmavým pivom – zároveň mu to dodá aj na skvelej chuti.

Chcete nadýchanejšie palacinky?

Pridajte do cesta perlivú minerálku alebo trochu rumu.

Ak chcete získať perfektne ušľahaný sneh, bielky musia byť dobre vychladené. V prípade žĺtkov je situácia opačná – vyhovuje im izbová tepltoa.

 

 

 

 

 

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: pixabay
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay