Perfektné vychytávky do každej domácnosti: Šetria čas, peniaze a uľahčia vám život!

2884

Kto by nechcel mať dokonale zorganizovanú domácnosť, kde má všetko svoje miesto a všetko je dokonale upratané. Tieto perfektné vychytávky z youtube vám uľahčia život a šetria čas, aj peniaze.

Využite dvierka skriniek

Postačia vám obyčajné štipce a silnejšie lepidlo. Natrite lepidlo z jednej vonkajšej strany na štipce a prilepte z vnútornej strany dvierok. Budete mať perfektné držiaky, na ktoré si môžete upevniť napríklad utierky a pod.

Fazuľu uvaríte oveľa rýchlejšie

Pri varení sušenej fazule často bojujeme s tým, že ani po dlhšom namáčaní fazuľu nie a nie dovariť. Stále je príliš tvrdá a varenie sa môže pokojne predĺžiť aj na niekoľko hodín času.

Aby ste vaše fazuľové pokrmy stihli pripraviť včas, či dokonca v miernom predstihu, máme pre vás skvelý tip. Hoci je asi každému jasné, že fazuľu je pred varením potrebné namočiť, fígeľ spočíva v tom, do akej tekutiny ju nasypete.

Namiesto obyčajnej vody skúste nabudúce na namáčanie fazule použiť minerálnu vodu. Možno vám to znie zvláštne, no tento trik funguje skutočne skvele. Vďaka obsahu solí a minerálov fazuľa rýchlejšie zmäkne a doba jej varenia sa výrazne skráti. Vyskúšajte tento trik a sami uvidíte, že fazuľa, ktorú ste predtým nevedeli dovariť, bude teraz pripravená neporovnateľne skôr.

Držiak na papierové utierky

Neutrácajte zbytočne a využite to, čo doma máte. Ak nájdete jeden plastový vešiak, stačí ak prestrihnete jeho spodnú časť, navlečiete naň rolku s papierovými utierkami a máte perfektný držiak bez zbytočných nákladov.

Tuba na špagety

Aby sa vám načaté špagety nevysýpali zo sáčku, pomôžte si prázdnou tubou od zemiakových lupienkov. Špagety vložte dnu a uzavrite plastovým vrchnákom.

Využitie plastových fliaš

Vrch plastovej fľaše zrežte, cez hrdlo prevlečte sáčok s načatými orieškami, či inými potravinami, prehnite ho smerom von a uzavrite vrchnákom.

Korková zátka

Aby sa vám nevysýpal obsah načatých sáčkov, uzavrite ich narezanou korkovou zátkou. Jednoducho zátku narežte a nasaďte na prehnutý vrch sáčku.

Jednoduchý stojan na nože

Naplňte pohár ryžou a máte perfektný stojan na nože, vďaka ktorému sa vám čepele tak rýchlo neotupia.

Jednoduché vákuové balenie

Vložte potravinu, v tomto prípade mrkvu, do uzatvárateľného sáčku. Aby ste sa zbavili vzduchu, ktorý sáčok nafukuje, ponorte ho do vody a voda vytlačí prebytočný vzduch.

Ďalšie triky pri varení

Ak pridáte trochu mlieka do kyslej smotany, v omáčke sa nezrazí.

2 kocky cukru rozpustené v malom množstve octu nahradia biele víno v omáčke.

Ak vám zvýšila paradajková pasta a chcete ju ochrániť pred plesňou, nasypte na vrch trochu horčicového prášku.

Červenú repu nevarte vo vode, ale pečte v šupke v alobale. Pri takejto úprave je repa najzdravšia.

Do pohárov s nakladanými uhorkami dajte aj pár listov amarantu – uhorky budú lepšiu chuť a ostanú chrumkavé.

Majonézu môžete ľahko nahradiť kyslou smotanou, v ktorej rozmiešate 1 natvrdo uvarené žĺtko a čajovú lyžičku horčice.

Zabrániť tomu, aby sa tuk prepaľoval a zapáchal môžeme pomocou obyčajnej mrkvy. Vložte do tuku 3-4 kolieska.

Mäso je pred obaľovaním dobré pokvapkať citrónovou šťavou. Mäso zmäkne, bude chutiť lepšie a eliminuje sa aj zápach pri vyprážaní.

Vynikajúcim bojovníkom proti zápachu pri vyprážaní je aj trik pri príprave trojobalu. Do vajíčka pridajte mlieko, niekoľko kvapiek citrónu a aj pivo. Mäso bude mať menej cholesterolu a tým pádom nebudete cítiť pri vyprážaní typický zápach.

Pred vyprážaním namočte  filé do perlivej minerálky. Ryba sa rozmrazí omnoho rýchlejšie (čas rozmrazovania sa skráti až o polovicu) a bude ešte jemnejšia a chutnejšia. Ja používam na prípravu zapekaných filé aj vyprážaných filé. Minerálku pridávam aj do cestíčka na obaľovanie rezňov, do palaciniek a keď namáčam fazuľu, namáčam vždy do minerálky – fazuľa sa uvarí omnoho skôr. Ak chcete naozaj najlepšie vyprážané filé, do strúhanky na obaľovanie pridajte aj mleté orechy.

Ak chcete naozaj najlepšie vyprážané filé, do strúhanky na obaľovanie pridajte aj mleté orechy.

Syr vám nevytečie – základom je syr, ktorý má vyšší obsah tuku – minimálne 30 %. Skôr, ako sa pustíte do obaľovania, vložte syr na 10 minút do mrazáku. Po obaľovaní sa odporúča dať ešte na pár minút do chladničky. Pri obaľovaní tento krok určite dodržte: syr obaľte 2x – máte tak istotu, že vám nevytečie.

Aby malo kurča zlatisú kôrku, podlievajte ho počas pečenia tmavým pivom – zároveň mu to dodá aj na skvelej chuti.

Chcete nadýchanejšie palacinky? Pridajte do cesta perlivú minerálku alebo trochu rumu.

Ak chcete získať perfektne ušľahaný sneh, bielky musia byť dobre vychladené. V prípade žĺtkov je situácia opačná – vyhovuje im izbová tepltoa.

 

 

 

 

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: pixabay
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár