Nepoužívajte ho len na mäso, toto mu ide ešte lepšie: Perfektné triky s obyčajným mlynčekom na mäso, ktoré v domácnosti vyvážite zlatom!

Viete, že obyčajný mlynček na mäso ani zďaleka nemusíte používať len na domáce mletie mäska? Neváhajte a doň cesto, zemiaky či drobné ovocie z tohtoročnej úrody. Ukážeme vám perfektné triky, ktoré v domácnosti ocení každý!

Drobné ovocie

Drobné ovocie – maliny, ríbezle, černice alebo jahody stačí zomlieť v mlynčeku na mäso a hmotu navrstviť do čistých formičiek na ľad. V lete stačí hodiť do limonády, do koktejlu, alebo si na nich pochutnáte ako na osviežujúcej zmzrline. Verte, že po zomletí budú mať perfektnú konzistenciu!

Najjednoduchší spôsob, ako bleskovo olúpať lieskové orechy

zdroj: prozeny.cz

Stačí orechy vložiť do mlinčeka a niekoľkokrát otočiť, do misky vám dopadnú voňavé jadrá orechov, ktoré stačí už len vybrať zo škrupiny.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zomeľte v nich zemiaky – najlepšie zemiakové placky, aké ste jedli!

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Toto som skúsila len raz a odvtedy klasické placky u nás nemajú šancu: Zemiaky len zomeľte v mlynčeku na mäso a pridajte syr, lepšie som nikdy nejedla!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov – ošúpaných, nakráajných, uvarených

1 vajce

70 g tvrdého syra – nastrúhaného

Soľ a korenie podľa chuti

Na obaľovanie:

3 lyžice strúhanky

Na samaženie:

Olej

Maslo

Postup:

Zemiaky uvaríme a zomelieme v mlynčeku na mäso, prípadne pretlačíme ako na klasickú kašu. Pridáme vajce, syr a vymiešame jednotné cesto. Z cesta navlhčenými rukami odoberáme jednotlivé kúsky, z ktorých neskôr vytvoríme placky. Každý kúsok pomocou vidličky vyformujeme do tvaru hrubej placky a na vrchu urobíme 4 zárezy. Každú placku obalíme v strúhanke.

Na panvici zahrejeme olej a pridáme aj hrudku masla. Placky vyprážame z oboch strán dozlatista.

Najlepšia výživa pre ruže

Zomeľte banánové šupky v mlynčeku na mäso a túto hmotu dajte ku koreňom  a máte postarené o najlepšiu výživu pre bujaré kvitnutie ruží. Rovnako môžete zomlieť aj šupky z pomarančov, mandaríniek, či iných citrusov a použiť ich ako výživu do záhrady.

Zomeľte v ňom cesto, nebudete ľutovať!

Tušili ste, čo môže vzniknúť z obyčajného cesta, keď ho zomeliete v mlynčeku na mäso? Tento nápad budú obdivovať všetci hostia!

Tento recept na výborné domáce pečivo – chryzantémy, som sa naučila ešte dávno na prázdninách v Poľsku u rodinných známych. Našim doma sa najskôr zdalo zvláštne, dávať cesto do mlynčeku na mäso a rovnako neboli zvyknutí pridávať do cesta majonézu. Ide však o jeden z najlepších nápadov na prípravu sladkej dobroty, aký som kedy skúsila!

Potrebujeme:

250 g masla

1 šálku kr. cukru

2 lyžice majonézy

2 vajcia

½ šálky škrobu

10 g vanilkového cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

4,5-5 šálok hladkej múky

Postup:

V miske zmiešame cukor, vajcia, majonézu a zmäknuté maslo. Potom pridáme sypké prísady – múku, prášok do pečiva a škrob. Vypracujeme mäkké, pružné cesto, ktoré sa nelepí na ruky.

Teraz prichádza tá zábavná časť. Cesto rozdelíme na menšie kúsky – šúľky, ktoré jednoducho zomelieme v mlynčeku na mäso. Cesto doslova nastriháme na menšie časti a ukladáme na plech – kúsky vyzerajú ako obľúbené kvety – chryzantémy.

Na plechu pečieme v dostatočných rozostupoch, pretože cesto ešte narastie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190-200 stupňov, kým povrch cesta nie ej zlatistý. Potom posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať!

Ďalšie nápady