plny-hrniec_transparent_negativ.png

Perfektné predjedlo z lístkového cesta: Ideálne občerstvenie na rodinné oslavy – tromfne aj pizzu!

Vynikajúce predjedlo s fantastickou chuťou, ktoré viete pripraviť z niekoľkých surovín a hlavne za pár minút.

 

 

Tieto šunkovo-syrové slimáky nielen skvele vyzerajú, ale aj chutia.

Náplň je obohatená ešte o jednu chutnú surovinu.

 

 

Deťom tieto slimáky chutia tak veľmi, že dokonca zabudli aj na svoju milovanú pizzu.

Recept je veľmi jednoduchý, ale ak by ste potrebovali video postup, spracovali ho pre vás na YouTube kanáli Appetizing.tv-Baking Recipes. 

Potrebujeme:

700 g lístkového cesta

100 g krémového syra

150 g šunky

170 g tvrdého syra

70 g kyslých uhoriek (môžete nahradiť sterilizovanou kukuricou)

Postup:

Lístkové cesto (ideálne už rozvaľkané) si rozložíme.

Potrieme syrokrémom. 

 

 

Šunku si pokrájame na malé kocky.

A rovnomerne navrstvíme na vrch cesta.

 

 

Tvrdý syr si postrúhame na strúhadle a nasypeme ho na šunku.

 

 

Kyslé uhorky si nastrúhame na hrubom strúhadle. 

Postrúhané uhorky navrstvíme na vrch.

A následne začneme cesto opatrne zavinovať. 

 

 

Na jednom okraji necháme voľný pás bez plnky a nastriháme ho v rovnomerne širokých pásoch. 

Teraz môžeme zarolovať rolku až do konca. 

 

 

Podľa nastrihaných pásov rolku nakrájame ešte pred jej upečením. 

Slimáčiky porozkladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Vrch potrieme vyšľahaným vajíčkom. 

 

 

Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C.

Pečieme asi 25 minút. 

 

 

Hotovo, môžeme podávať a vychutnávať.

Celý postup nájdete v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes