plny-hrniec_transparent_negativ.png

Perfektné predjedlo s lístkovým cestom a jednoduchými ingredienciami: Zaujímavý a mimoriadne chutný recept!

Ak máte doma lístkové cesto, určite si pripravte toto chutné predjedlo.

Tento snack sa výborne hodí ako chutné predjedlo, prípadne ako nezameniteľná večera.

 

 

Plnené lístkové cesto podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

800 g lístkového cesta

Na náplň:

100 g plátkového čedaru

100 g slaniny

60 g paradajkovej pasty

100 g tmavých olív

80 g parmezánu

100 g plátkového syra

Na soté:

10 ml oleja

80 g cibule

120 g šampiňónov

100 g smotanového syra

100 g prosciutta

180 g cukety

N potretie:

vajce

Postup:

Na kraj plátku lístkového cesta na plechu približne do štvrtiny poukladáme čedar a slaninu.

Vedľa syra potrieme cesto paradajkovou pastou.

Pridáme parmezán a nakrájané olivy.

 

 

Ďalej poukladáme vrstvu plátkového syra.

Na oleji osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.

Pridáme šampiňóny a smažíme do hneda.

 

 

Šampiňónovú zmes poukladáme na plátkový syr.

Zvyšok cesta potrieme syrom, na neho uložíme prosciutto.

A pozdĺžne uložíme natenko nakrájané plátky cukety.

 

 

Na vrch položíme plátok cesta, pomocou mriežky z rúry si naznačíme mriežku a cesto narežeme na kocky (viď video).

Vďaka tomu udú štvorce rovnomerné a výsledok tak bude vyzerať fantasticky.

Cesto potrieme vajíčkom.

Plech vložíme do predhriatej rúry na 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po vychladnutí môžeme tento chrumkavý snack servírovať.

Dobrú chuť!

Bonus:

 

 

Potrebujeme:

20 g petržlenovej vňate

20 g kôpru

200 g tvrdého syra

150 g syra feta

1 vajce

300 g lístkového cesta

Postup:

Na začiatku nasekáme petržlenovú vňať s kôprom.

Do nádoby od kuchynského robota pridáme na kocky nakrájaný tvrdý syr, feta syr, vajce a rozmixujeme.

 

 

Potom do nádoby pridáme kôpor s vňaťou a zmes poriadne rozmixujeme.

Zmes nanesieme na plátok lístkového cesta a rozotrieme po celej ploche.

 

 

Cesto rozkrojíme na polovicu a 16 obdĺžnikových častí.

Dve časti cesta preložíme cez seba, v strede po dĺžke pretlačíme špajľou a zrolujeme (viď video).

 

 

Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich vajcom.

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

 

 

Jemné voňavé pečivo môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes