plny-hrniec_transparent_negativ.png

Perfektne lahodná torta NAPOLEON: Nenáročný recept na klasickú lahôdku!

Táto legendárna a neodolateľná torta bola prvýkrát vytvorená v roku 1912, pri príležitosti osláv storočnice ruského víťazstva nad Napoleonom.

Z tanierov zmizne skôr, než sa nazdáte a už po prvej príprave ju zaradíte medzi svoje obľúbené delikatesy.

 

 

Výnimočný recept na obľúbenú delikatesu z youtube kanála U nás je to chutné.

Potrebujeme:

Na cesto:

420 g hladkej múky

200 g masla

1 vajce

štipku soli

1 PL rastlinného oleja

1 PL octu (6-9%)

vodu

Na plnku:

800 ml mlieka

180 g kryštálového cukru

40 g múky

40 g kukuričného škrobu

200 g masla

vanilkový cukor podľa chuti

Postup:

Na tvrdú podložku preosejeme múku.

Do múky položíme zachladené maslo a nakrájame ho na malé kúsky.

 

 

Do pohára pridáme vajce a soľ.

Nalejeme olej, ocot a metličkou vymiešame.

 

 

Pohár dolejeme studenou vodou a premiešame.

Zmes nalejeme na múku s maslom a nožom zamiešame.

 

 

Cesto vložíme do plastového vrecka.

Vrecko vložíme na 40 minút do chladničky.

 

 

Do rajnice nasypeme cukor.

Pridáme múku, škrob a metličkou premiešame.

 

 

Počas miešania nalejeme mlieko.

Rajnicu postavíme na sporák a varíme do zhustnutia.

 

 

Krém prelejeme do hlbokej misy.

Misku preryjeme fóliou a zmes necháme vychladnúť.

 

 

Do vychladnutého krému počas šľahania pridávame zmäknuté maslo.

Šľaháme do nadýchanej hmoty.

 

 

Nakoniec pridáme vanilkový cukor a pokračujeme v šľahaní.

Zachladené cesto vyberieme na pomúčený stôl.

 

 

Cesto posypeme múkou a valčekom rozvaľkáme.

Potom cesto zložíme a rozvaľkáme (viď video).

 

 

Rozvaľkané cesto zrolujeme a rozdelíme na 6 častí.

Cesto rozvaľkáme a vyrežeme kruh s priemerom 28 cm.

 

 

Vykrojený kruh položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Poprepichujeme vidličkou a vložíme do predhriatej rúry.

 

Pečieme 7 minút pri teplote 210°C.

Jeden upečený plátok cesta rozdrobíme a na konci použijeme na ozdobenie torty.

 

 

Cesto vložíme do tortovej formy a potrieme krémom.

Proces zopakujeme aj s ostatnými kusmi cesta.

 

 

Potom tortu vyberieme z formy, potrieme boky krémom a posypeme rozdrobeným cestom.

Môžeme servírovať.

 

Prejeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes