Perfektné jedlo z obyčajnej kapusty? Zabaľte ju do syra a vypražte, takú dobrotu ste ešte nejedli!

Výnimočne chutné jedlo z obyčajnej kapusty? Tento recept sa oplatí vyskúšať! :-)

Vedeli ste, že kapusta chutí úžasne aj vtedy, ak ju pripravíte rovnako ako karfiol – vyprážaná v torojobale? Ak k nej navyše pridáte jednu bežnú surovinu – syr, vytvoríte tak výnimočne chutný pokrm, ktorý poteší celú vašu rodinu.

Potrebujeme:

1 hlávku kapusty (cca 700 g)

100 g hladkej múky

100 g sladkej smotany

400 g tvrdého syra nakrájaného na tenké plátky

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g strúhanky

Soľ a čierne mleté korenie

Postup:

Základ prípravy kapusty je správne ju nakrájať. Hlúb neodstraňujte ako pri príprave dusenej kapusty, pretože listy sa rozpadnú – odstráňte len okrajovú vonkajšiu časť hlúbu a potom kapustu prekrojte na polovicu a nakrájate na mesiačiky.

2 (1)

Kapustu vložíme do osolenej vody a varíme približne 5 minút (čím je kapusta staršia, tým dlhšie varíme, aby dostatočne zmäkla). Odstránime vodu a necháme mierne vychladnúť.

3 (1)

Každý kúsok kapusty zabalíme do plátku syra – zabalíme ako do obálky.

Vajcia zmiešame so smotanou, soľou a korením.

Každú „obálku“ obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Môžeme zopakovať obalenie vo vajíčku a strúhanke.

Vyprážame v rastlinnom oleji dozlatista.