Na domáce rožteky, keksíky aj lepené pečivo: Perfektné cesto zo Salka, pripravíte z neho čo si len zmyslíte!

Výborné cesto zo salka na tie najlepšie sviatočné dobroty. Môžete vyrobiť akýkoľvek tvar, sú vždy vynikajúce.

Potrebujeme:

200 g salka – malo by mať izbovú teplotu

200 g masla izbovej teploty

250 g hladkej múky

2 lyžičky kypriaceho prášku

Strúhaný kokos

1 pomaranč:

Postup:

Zmäknuté amslo ušľaháme do peny, pridáme salko a spolu prešľaháme. Postupne pridáme sypké prísady – múku a kypriaci prášok. Vymiešame jednotné hladké cesto. Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej môžeme pridať napríklad čokoládové kúsky a do druhej pomarančovú kôru s kokosom. Cesto môžete nechať aj len tak, ako je, výborné je aj samé o sebe.

Rúru nastavíme na 180 stupňov. Cesto môžeme vyformovať do tvaru klasických sušienok, ja som tentokrát jednoducho vyformovala šúľok a nakrájala na kúsky. Preložte na plech vystlaným papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 12-15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Dnes najobľúbenejšie