Na domáce rožteky, keksíky aj lepené pečivo: Perfektné cesto zo Salka, pripravíte z neho čo si len zmyslíte!

Výborné cesto zo salka na tie najlepšie sviatočné dobroty.

 

 

Môžete vyrobiť akýkoľvek tvar, sú vždy vynikajúce.

Potrebujeme:

200 g salka – malo by mať izbovú teplotu

200 g masla izbovej teploty

250 g hladkej múky

 

 

 

2 lyžičky kypriaceho prášku

Strúhaný kokos

1 pomaranč:

Postup:

Zmäknuté maslo ušľaháme do peny.

 

 

Pridáme salko a spolu prešľaháme.

Postupne pridáme sypké prísady – múku a kypriaci prášok.

Vymiešame jednotné hladké cesto.

 

 

Cesto rozdelíme na polovicu.

Do jednej môžeme pridať napríklad čokoládové kúsky a do druhej pomarančovú kôru s kokosom.

Cesto môžete nechať aj len tak, ako je, výborné je aj samé o sebe.

 

 

 

Rúru nastavíme na 180 stupňov.

Cesto môžeme vyformovať do tvaru klasických sušienok, ja som tentokrát jednoducho vyformovala šúľok a nakrájala na kúsky.

Preložte na plech vystlaným papierom na pečenie.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov 12-15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie