Perfektná finta s papierom na pečenie: Vďaka tomuto budete mať cesto upečené rýchlejšie a pečivo bude chutnejšie!

Ak radi pečiete domáce dobroty, papier na pečenie je aj u vás doma určite nevyhnutnou výbavou.

Ak radi pečiete domáce dobroty, papier na pečenie je aj u vás doma určite nevyhnutnou výbavou. Vďaka papieru zabránite pripáleninu cesta na plech a zároveň plech ostane čistý a je omnoho jednoduchšie, po pečení ho vyčistiť.

Premýšľali ste však o tom, že papier na pečenie možno nepoužívate tak, aby ste s ním získali pri pečení získali maximum? Možno sa dokonca aj vám stalo, že sa papier počas pečenia začal nepekne zapáchať, alebo sa na niektorých miestach dokonca spálil (zápach ľahko otrávi ak pečivo). Prípadne možno pozorujete, že ak použijete papier trvá pečenie vždy akosi dlhšie, prípadne jedlo nie je dostatočne prepečené? Vedeli ste, že stačí poznať malú fintu šikovných gazdiniek a pri pečení s papierom bude pečivo jemnejšie, vláčnejšie a čas pečenia bude kratší?

Vyskúšajte to takto!

Prvým krokom je namiesto uloženia suchého papiera na suchý plech, papier najskôr trochu navlhčiť. Vďaka tejto malej zmene zabezpečíte, lepšie udržanie teploty počas pečenia a teda budete potrebovať menej času, ako ste zvyknutí. Navyše, po upečení bude omnoho jednoduchšie odlepiť mäkké cesto od papiera.

Druhým krokom je plech na pečenie navlhčiť trochou vody. Papier na pečenie pokrčíme v rukách a potom narovnáme na navlhčenom plechu. Podľa gazdiniek je vďaka tomuto triku pečivo po upečení jemnejšie a teda aj chutnejšie. Zároveň sa dobre prepečie na všetkých miestach.

titulná foto: reprofoto leaf

Dnes najobľúbenejšie