Perfektná domáca paradajková omáčka: Pripravte si ju z vlastnej úrody a v zime už len stačí otvoriť pohár!

731

Recept na fantastickú paradajkovú omáčku podľa postupu z portálu souspark, ktorá sa hodí k mäsovým jedlám, na omáčky, aj do sendvičov.

Príprava je veľmi jednoduchá a omáčka je naozaj chutná! 

Potrebujeme:

5 kg paradajok

2,5 kg červenej papriky

3 – 4 čili papričky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

zväzok kôpru

zväzok koriandrovej vňate

3 mrkvy

1 pohár slnečnicového oleja

soľ

20 strúčikov cesnaku

Postup:

1. Paradajky si umyjeme, prekrojíme na polovice a pomelieme mlynčekom.

Prelejeme do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania varíme asi 1 hodinu. 

2. Z papriky si odstránime semienka a stopky, z čili papričiek iba stopky.

Aj papriku, aj čili papričky spolu pomelieme mlynčekom na mäso. 

3. Mrkvu si očistíme a nastrúhame najemno. 

4. Pomleté papriky, aj nastrúhanú mrkvu pridáme do hrnca s paradajkami.

Povaríme ďalších 25 minút. 

5. Cesnak si očistíme, nakrájame nadrobno alebo prelisujeme.

Pridáme do hrnca a varíme ešte 8 – 10 minút. 

6. Asi 2 minúty pred koncom varenia prilejeme olej a osolíme.

Potom omáčku nalejeme do sterilizovaných pohárov.

Uzavrieme viečkami a otočíme ich hore dnom.

7. Poháre zabalíme do deky a necháme postupne vychladnúť. 

8. Skladujeme na chladnom a tmavom mieste.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár