Penový zákusok s vylepšenou šľahačkou: Nedá sa porovnať s ničím, čo ste piekli doteraz – toto je kráľ každej oslavy!

Nedá sa prirovnať k žiadnemu inému dezertu. Je jednoducho famózny!

Potrebujeme:

  • 6 vajec
  • 200 g kr. cukru
  • 40 ml vody
  • 40 ml oleja
  • 3 lyžice kakaa
  • 200 g hl. múky
  • 1 vrecko prášku do pečiva

Na krém:

  • 400 g bielej čokolády
  • 400 ml šľahačky
  • 5 g želatíny

Na preliatie:

  • 250 g cukru
  • 500 ml vody
  • rum chuť

Na vrch:

  • čokoládovú polevu

Postup:

Vyšľaháme vaječné žĺtky s olejom. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne všľaháme aj cukor a vodu. Žĺtkovú zmes opatrne premiešame so snehom a primiešame aj kakao, múku a prášok do pečiva. Na plechu vystlanom papierom pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.

Pripravíme krém: šľahačku nalejme do hrnca a zohrejme ju, pridáme nasekanú čokoládu a necháme rozpustiť. Varíme na slabom ohni asi 5 minút a potom odložíme. Želatínu rozpustíme v malom množstve vody a zmiešame s čokoládovým krémom, ktorý sa zohreje, ale už nevarí. Necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky najmenej na 3 hodiny.  Až potom  šľahačku vyšľaháme.

Na panvici necháme skaramelizovať cukor s 2 lyžicami vody, keď sa roztopí, pridáme zvyšok vody a varíme, kým až kým nám nevznikne konzistencia ako sirup, vmiešame rum a necháme vychladnúť.

Cesto rozdelíme na dva pláty oba a prelejme cukrovým sirupom. Naplníme krémom. Vrch prelejeme čokoládovou polevou. Zákusok necháme stuhnúť. Je výborný, jemný a lahodný ako pena.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.