plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasne lahodný PENOVÝ JABLKÁČ: Kráľ jesenných dezertov – s čokoládou a vanilkovým krémom!

Vynikajúci jablkový koláč s vanilkovým krémom a čokoládou.

Tajomstvo spočíva v príprave.

 

 

Koláč sa totižto po pečení obráti a natrie krémom.

Skúste a nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

Na náplň:

1 kg jabĺk

1 citrón (šťava )

Na cesto:

8 vajec

18 dkg kr. cukru

3 polievkové lyžice vody

20 dkg hladkej múky

1 balíček prášku do pečiva

Na krém:

2 balenia vanilkového pudingu

5 dl mlieka

20 kg masla

18 dkg cukru

Na vrch:

1 tabuľka čokolády

Príprava:

Plech vystelieme papierom na pečenie.

Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníkov.

 

 

Nakrájame na plátky, plátky vložíme do misy a pokvapkáme vytlačenou citrónovou šťavou.

Plátky jabĺk poukladáme na papier na pečenie.

Múku zmiešame s práškom do pečiva.

Vajíčka oddelíme.

 

 

Žĺtky vymiešame s polovicou cukru do peny.

Potom vmiešame aj vodu.

Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny.

 

 

Potom opatrne vmiešame žĺtkovú zmes a potom aj múku.

Zmes natrieme na jablká uložené na papieri na pečenie.

Potom vložíme do vyhriatej rúry na 160 stupňov na 35-45 minút.

Krém:

 

 

Z pudingového prášku a mlieka uvarte puding (všetok návod bude na pudingovom prášku, ktorý ste si kúpili).

Maslo vymiešame s cukrom do peny, potom zmiešame s vychladnutým vanilkovým pudingom.

Upečené jablkové cesto na podnose preklopíme tak, že vrch cesta jemne posypeme múkou, položíme naň podnos, podnos aj s plechom pevne uchopíme a potom opatrne, ale pevne podnos otočíme.

 

 

Odstráňte papier na pečenie z vrchu.

Na podnose bude cesto na spodnej strane a jablková plnka na vrchu (bude to vyzerať ako jablkový koláč hore nohami ).

 

 

Na vrch torty natrieme vanilkový pudingový krém, potom na krém natrieme čokoládu rozpustenú nad parou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes