plny-hrniec_transparent_negativ.png

Penové jablkové kocky ku kávičke: Šťavnatý koláč s cestom ako obláčik, zatieni aj krémeš!

Vynikajúci jablkový koláč, ktorý je veľmi šťavnatý a extra chutný. 

Vynikajúci jablkový koláč, ktorý je veľmi šťavnatý a extra chutný.

Potrebujeme:

3 vajcia

80 g cukru

60 ml slnečnicového oleja

60 ml vody (studená)

150 g hladkej múky

1 bal. prášok do pečiva

1 lyžica masla (na vymastenie plechu na pečenie)

1 lyžica hladkej múky (na vysypanie plechu na pečenie)

na jablčnú vrstvu:

2 bal. vanilkového pudingu

50 g kr. cukru

500 ml jablkovej šťavy

3 stredne veľké jablká nastrúhané

Na vrch:

500 ml šľahačky

škorica podľa chuti (mletá)

1 balenie stužovača do šľahačky

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme na sneh a žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny.

Do žĺtkovej zmesi vmiešame postupne tekuté aj sypké prísady a nakoniec opatrne aj sneh z bielkov.

Navrstvíme do vymasteného a vysypaného plech a pečieme pri teplote 180 stupňov dotlatista.

Kým sa cesto varí, pripravíme si náplň.

Zmiešame 2 balenia pudingového prášku s pár lyžičkami jablčnej šťavy a cukrom.

Zvyšnú jablkovú šťavu dáme variť a následne vmiešame tekutinu s pudingom – varíme do zhustnutia. Nakoniec vmiešame do zmesi nastrúhané jablká a premiešame.  Pudingovú zmes necháme zľahka vychladiť a následne navrstvíme na upečené cesto, rovnomerne vyhladíme a necháme úplne vychaldiť. Potom natrieme šľahačkou a posypeme škoricou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes