Vynikajúci penový dezert za 10 minút, ktorý skutočne chutí ako zmrzlina.
Dezert je jednoduchý na prípravu a ak ho dáte na prá minút do chladničky, môžete podávať prakticky hneď.
Do krému môžete vmiešať aj ovocie, prípadne kúsky čokolády.
Potrebujeme:
500 ml smotana na šľahanie
500 ml mlieko
2 bal. vanilkový puding bez varenia (Crème Olé, Dr Oetker)
2 bal. vanilkový cukor
5 lyžíc kryštálový cukor
bebe sušienky
na namočenie sušienok:
mlieko
na ozdobu:
čokoláda
Voliteľné:
Ovocie
Kúsky čokolády
Postup:
Do veľkej misy nalejeme smotanu a mlieko.
Pridáme vanilkový pudingový prášok (puding, ktorý pripravíte bez varenia – Crème Olé, Dr Oetker).
Pridáme aj vanilkový a kryštálový cukor.
Všetko mixérom šľaháme cca 5 minút.
Dostaneme nadýchanú penu.
Veľkosť plechu som použila 38×25 cm, ale môžete použiť aj formu inej veľkosti (ak menšiu, rezy budú vyššie).
Dno vyložíme sušienkami.
Tie si namočíme do mlieka, aby boli mäkké.
Ušľahaný krém navrstvíme na sušienky, pekne uhladíme.
Ak chcete, do krému môžete pridať ovocie.
Prípadne kúsky čokolády.
Pár krát narazíme formou o pracovnú dosku, aby sme sa zbavili veľkých vzduchových bublín.
Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a odložíme do chladničky.
Ak nemáte čas, vložte rezy do mrazničky, rýchlejšie stuhnú, ale nenechávajte ich tam príliš dlho, aby nezamrzli.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)