Penová čokoládová rolka: Keď sa krája tento dezert, všetky návštevy na ňom môžu oči nechať!

Potrebujeme:

100 g čokolády
15 g kakaový prášok
2 polievkové lyžice horúcej vody
250 ml mlieka
200 ml smotany na šľahanie (40 – 42 %)
30 g kryštálový cukor
50 g kondenzovaného mlieka
8 g želatína v prášku
40 ml vody
Kakaový prášok na posypanie

Postup:

Čokoládu si nožom nasekáme najemno. Kakaový prášok rozmiešame s horúcou vodou. 250 ml mlieka a 200 ml smotany spojíme a dáme variť na stredný plameň. Pridáme cukor, kondenzované mlieko a rozmiešame. Necháme zahriať na teplotu tesne pod bodom varu. Pridáme rozmiešanú kakaovú zmes.

Rožmiešame metličkou, pridáme čokoládu a miešaním rozpustíme. Zložíme z plameňa a primiešame rozpustenú želatínu (želatínu necháme napučať v 40 ml studenej vody a mikrovnke rozpustíme).

Čokoládovú zmes prelejeme cez sito a uložíme do vodného kúpeľa s čo najstudenšou vodou. Miešame, kým zmes nevychladne a nezačne hustnúť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potom prelejme d formy vyloženej papierom (180×70×50mm). Okraje papiera preložíme cez vrch dezertu.

Necháme cez noc vychladiť v chladničke a potom vyklopíme a posypeme kakaom.

Témy:


Pridajte svoj komentár