Výborná bábovka podľa rady mojej maminky. Ľahunká, nadýchaná a nesmierne chutná.
Potrebujeme:
6 vajec
300 g cukru krupica
12 lyžíc oleja
10 lyžíc horúcej vody
strouhaná citrónová kôra
1 vanilkový puding
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
kakao
tuk a hrubá múka na formu
Postup:
Žĺtky šľaháme s cukrom do peny, po chvíli pridáme olej a horúcu vodu, stále šľaháme do hustej peny. Vareškou vmiešame citrónovú kôru, múku s pudingovým práškom a práškom do pečiva a nakoniec zľahčíme snehom zo šiestich bielkov.
Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy, časť cesta zafarbíme kakaom.
Pečieme približne necelú hodinu pri teplote 175 ° C.
Z rovnakého cesta robím aj muffinky. Mám skúsenosť, že bábovka sa pečie kratšie ako klasická, cca za pol hodinky je upečená. Muffinky samozrejeme ešte skôr.