Peniažteky z kyslej smotany: Žiadne prekladanie cesta ani kysnutie, nebudete veriť, aké sú jednoduché!

Výborné pohostenie pre návštevy, alebo rýchla chuťovka, keď si chcete dopriať niečo chutné v štýle pagáčov.

Výborné pohostenie pre návštevy, alebo rýchla chuťovka, keď si chcete dopriať niečo chutné v štýle pagáčov.

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

1 téglik kyslej smotany

1 heru alebo masla

1 vajce

1 lyžičku soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. kypriaceho prášku

Na potretie:

2 žĺtky

Sezam, alebo rascu na posypanie

Postup:

V miske zmiešame všetky prísady a pomocou šľahača vymiešame jednotné cesto.

Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 6 mm na pomúčenej doske a vykrajujeme malé kolieska (skutočne malé, ako peniažteky).

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a dáme piecť. Stačí len 15 minút pri teplote 180 stupňov (ale všetko samozrejme závisí od vašej rúry).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)