Tento recept mám od kamarátky a chutil zatiaľ každému: Pekingské kuracie placky bez múky, hotové za 10 minút!

Ak hľadáte tip na skvelý obed, odporúčam všetkým tieto chrumkavé placky z kuracích pŕs na pekingský spôsob. Je to delikatesa a úplne jednoduchá!

Ak hľadáte tip na skvelý obed, odporúčam všetkým tieto chrumkavé placky z kuracích pŕs na pekingský spôsob. Je to delikatesa a úplne jednoduchá!

Potrebujeme:

1 kg kuracích pŕs nakrájaných nadrobno

5 vajec

200 g zemiakového škrobu (solamylu)

1 lyžicu domácej vegety (prípadne solčanky)

1,5 lyžíc sójovej omáčky

...

1 lyžicu worcesterskej omáčky

3 lyžice kečupu

700 ml leča – čo najviac scedeného zo šťavy (prípadne si môžete pripraviť vlastné rýchle lečo z 3 olúpaných paradajok, 3 paprík a 1 cibule – všetko podusíte na oleji domäkka)

Postup:

Všetky prísady jednoducho zmiešame v miske a vymiešame cesto podobné cestu na lievance. Z cesta môžete placky vyprážať hneď, alebo ho odložíte do chladničky a vyprážate kedy budete mať chuť. Vydrží v chlade 3-4 dni. Z cesta jednoducho dávkujeme na rozpálený olej jednotlivé placky a vyprážame z každej strany asi 4 minúty, alebo dozlatista. Podávame s čerstvou zeleninou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto home-restaurant