Pekelnícke špízy z rúry – netreba marinovať, chuť fantastická: Keď budete čakať veľa ľudí na obed, dajte im túto mäsovú bombu!

Výborné špízy z rúry, pre nás je to jedno z najobľúbenejších jedál. Mäsko nemusíte ani marinovať a predsa chutí výborne. Odporúčam skúsiť pikantnú verziu – ak máte radi pálivé jedlá (1 štiplavá paprika, pikantná klobása a diabolské korenie).

Potrebujeme:

600 g bravčové pliecko alebo stehno, kuracie alebo morčacie mäso, cca
3 ks paprika – farebná (jednu som dala štiplavú)
2 ks uhorka alebo cuketa
3 ks cibule veľké 2
200 g moravská slanina alebo anglická … na plátky,
6 ks klobása
olej
soľ a korenie
Diabolské korenie – prípadne grilovacie
papier na pečenie
Špajdle

Postup:

Mäso pokrájame na plátky a tie potom ešte na zhruba rovnaké kúsky – nakrájame si aj klobásku, papriku, cuketu, cibuľu a slaninu. Mäso osolíme a okoreníme. Na celú dĺžku špajle (kúsok necháme z oboch strán prázdny, aby sme mohli špízy dobre otáčať a nepopálili sme sa) napichujeme striedavo mäso a zeleninu (cibuľu môžeme napichnúť na špajdle, alebo potom nasypať na špízy)…

Plné špajle kladieme na nízky plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme po celej dĺžke olejom a posypeme korením a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov zo všetkých strán dozlatista. Počas pečenia otáčame podľa potreby.

Podávame so zemiakovou prílohou alebo chlebom a chladeným pivom.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.