Pekelnícke špízy na gril aj do rúry: Stačia vám 3 prísady a mäso netreba ani dopredu nakladať!

Výborné papanie a navyše aj krásne vyzerá. Tieto špízy sú jednoducho fantastické, odporúčam!

Potrebujeme:

Bravčové mäso stehno (môžete použiť aj karé, alebo hovädzie mäso)

Plátky slaniny

Horčicu (ja používam kremžskú)

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, rozkrojíme na tenký ale čo najširší plát – ako keď robíme klasicky roládu. Mäsko si zľahka naklepeme (aby bolo čo najtenšie), osolíme, okoreníme a votrieme do mäsa naolejovanými rukami. Potom len potrieme horčicou, uložíme plátky šunky a zrolujeme. Rolku teraz nakrájame na asi 1,5-2 cm hrubé pásiky a napichneme ich na špajlu. Pečieme pod alobalom alebo grilujeme. Je to veľká dobrota. Môžete experimentovať aj s inými prísadami, aj s tvarmi špízu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.