plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pekelne dobrý koláč s piškótami: Zabodujte s ním na každej oslave – u nás fičí ešte viac, ako krémeš!

Výborný zákusok, ktorý je jednoduchý na prípravu a zaručene bude hviezdou každej oslavy, alebo stretnutia pri popoludňajšej kávičke. Určite skúste, nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

Cesto:

500 g hladkej múky

200 g práškového cukru

40 g tuku masla

2 vajcia

3 polievkové lyžice kakaa

2 prášky do pečiva

8 – 10 polievkových lyžíc mlieka

Krém:

0,5 litra mlieka

3 – 4 polievkové lyžice hladkej múky

250 g cukru múčky

250 g masla

Poleva:

Smotana na šľahanie

Horká čokoláda

(alebo poleva z obchodu, prípadne len horká čokoláda s kvapkou oleja, alebo trochou masla)

Ďalej:

240 g detských piškót

200 ml silnej kávy

100 ml mlieka

rum podľa chuti

Postup:

Korpus (placky): ingrediencie vymiešame na jednotné cesto, rozdelíme na dva diely, rozvaľkáme na plech potretý masťou a pečieme v rúre 15 až 20 minút.

Medzitým uvaríme kašu z mlieka a hladkej múky, necháme vychladnúť.

Šľahačom vyšľaháme maslo s cukrom a spojíme s kašou v jednotný krém.

Jednu upečenú vychladnutú placku necháme na plechu a pokvapkáme silnou kávou, potrieme polovicou krému, do stredu uložíme piškóty (ďalej od krajov), pokvapkáme mliekom s rumom, natrieme druhou polovicou krému, uložíme druhú placku, ktorú tiež pokvapkáme silnou kávou a prelejeme polevou.

Necháme odležať najlepšie do druhého dňa, neodporúčam konzumovať hneď, je tuhý a zle sa krája.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes