Pekelne dobré rezne z rúry: Bez vyprážania, výborné a môžete si ich dať aj ten, kto je na diéte!

Výborné mäsko - jemne pikantné, ktoré nie je také tučné ako klasické smažené rezne, no je veľmi chutné. Dajte si, nebudete ľutovať.

Výborné mäsko – jemne pikantné, ktoré nie je také tučné ako klasické smažené rezne, no je veľmi chutné. Dajte si, nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

1-1,5 kg zemiakov

8-10 plátkov bravčových rezňov

Soľ, korenie

Olej (olivový, kokosový, alebo maslo) – netreba veľa

100-150 g strúhaného syra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 vajcia, pálivú papriku,

Petržlen

Klobáska (ak chcete ulahodiť aj manželovi)

Postup:

Najskôr si mäsko naklepeme pod fóliou ochutíme soľou a korením. Mäsko obalíme v rozšľahaných vajíčkach, do ktorých sme si pridali aj pálivú papriku, potom obalíme v strúhanke. Mäsko preložíme na plech vymastený olejom, pokvapkáme olejom aj zvrchu a pečieme pri teplote 180-190 stup%nov asi 40 minút – v polovici pečenia obrátime.

Kým sa mäsko pečie, uvaríme si zemiaky nakrájané na kolieska – nencháme celkom rozvariť, aby sa zemiaky nerozpadali. Mäsko na chvíľu vyberieme z plechu a navrstvíme doň zemiaky a plátky slaninky. Môžeme pridať aj nadrobno nasekaný cesnak a na vrch uložíme plátky mäska a posypeme syrom. Môžeme ešte pokvapkať trochou oleja a dáme do rúry ešte na 15-20 minút zapiecť dochrumkava.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)