plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pekelne dobré pomazánky (nielen) na chlebíčky: S týmto zmizne aj pečivo zo včera, 5 minút a môžete natierať!

Naozaj najlepšia nátierka, ktorá je paradoxne úplne jednoduchá, ale zato chutí kráľovsky. Stačí kúsok, chleba, alebo aj rožok čo bageta zo včerajška. S týmto sa zje každé pečivo. A je to perfektný tip na na sviatky. Recept je od Bohumily.

Naozaj najlepšie nátierky, ktoré sú paradoxne úplne jednoduché, ale zato chutia kráľovsky. Stačí kúsok, chleba, alebo aj rožok čo bageta zo včerajška.

 

 

S týmto sa zje každé pečivo. A je to perfektný tip aj na rýchle a veľmi chutné pohostenie pre návštevy.

Horčicová pomazánka so syrom a šunkou

Potrebujeme:

2 natvrdo uvarené vajcia

100 g šunky

1 malá cibuľa

1 lyžička horčice

1 nadrobno nasekaná kyslá uhorka

3-4 tavené syry

2-3 lyžice majonézy

Ja som pridala aj nadrobno nakrájanú kápiu a petržlenovú vňať

Postup:

Všetky prísady nakrájame nadrobno, zamiešame so syrom, majonézou, horčiciu a dáme vychladiť.

Cesnaková pomazánka

 

 

Potrebujeme:

200 g tvarohu

4 strúčiky cesnaku

2 PL masla

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Tvaroh vymiešame s maslom. Pridáme pretlačený cesnak, soľ a korenie a dôkladne premiešame.

Tuniaková pomazánka

 

 

Potrebujeme:

1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave

1/2 cibule

1 PL majonézy

1 PL citrónovej šťavy

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Tuniaka rozdrobíme vidličkou. Cibuľu nasekáme najemno a pridáme k tuniakovi.

Pridáme majonézu, citrónovú šťavu, soľ a korenie a premiešame.

Vajíčková pomazánka

 

 

Potrebujeme:

3 vajcia

1 PL majonézy

1 PL horčice

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Vajíčka uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Žĺtky oddelíme od bielkov a rozdrvíme vidličkou.

Pridáme majonézu, horčicu, soľ a korenie a premiešame. Bielky môžeme nasekať najemno a pridať do pomazánky pre štruktúru.

Avokádová pomazánka

 

 

Potrebujeme:

1 zrelé avokádo

1/2 citróna

1 PL olivového oleja

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Avokádo rozpučíme vidličkou. Pridáme šťavu z citróna, olivový olej, soľ a korenie a premiešame.

Mrkvová pomazánka

 

 

Potrebujeme:

2 mrkvy

1 jablko

1 PL jogurtu

1 PL medu

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Mrkvu a jablko nastrúhame najemno. Pridáme jogurt, med, soľ a korenie a premiešame.

Tipy:

Do pomazánok môžete pridať rôzne bylinky a korenie podľa chuti.

Pomazánky môžete ozdobiť čerstvou pažítkou, petržlenovou vňaťou alebo kaparami.

Pomazánky môžete podávať na chlebe, pečive, krekrach alebo zelenine.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes