Pekelne dobré KRÍDELKÁ z panvice: Chutia úplne ako z grilu a tá vôňa v kuchyni sa nedá ani opísať!

Máte doma kuracie krídla? Pripravte si z nich nevýdanú delikatesu, za ktorou sa le zapráši. Ja robím aspoň z dvojitej dávky naraz!

Vynikajúci recept z youtube.

Potrebujeme:

-1,5 kg kuracích krídel;

-100 ml sójovej omáčky;

-3 polievkové lyžice kukuričného škrobu;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

-1 čajová lyžička soli;

-1 čajová lyžička provensálskych byliniek;

-0,5 čajovej lyžičky papriky;

-0,5 čajovej lyžičky kari prášku;

-50 ml rastlinného oleja.

Na omáčku:

-15 g petržlenu

-3-4 strúčiky cesnaku;

-2 polievkové lyžice paradajkovej pasty;

-100 ml vody.

Na šalát:

-8-10 kusov reďkovky;

-2 uhorky;

-3 polievkové lyžice kyslej smotany;

-soľ podľa chuti;

-čierne korenie podľa chuti.

Postup:

1. Kuracie krídla umyte a nakrájajte na polovicu. Preložte krídla do misky.

2. Do misky pridajte sójovú omáčku, soľ, papriku, kari prášok a bylinky. Prísady dobre premiešajte. Na konci pridajte 1 polievkovú lyžicu škrobu a premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.

3. Pridajte krídla a dobre premiešajte. Dajte do chladničky na 1 hodinu.

4. Kým sú krídla v chladničke, pripravte si červenú omáčku a šalát.

Do misky pridajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, 4 strúčiky cesnaku nastrúhané priamo do misy, čierne korenie podľa chuti a paradajkový pretlak. Ochuťte soľou. Premiešajte lyžičkou. Nakoniec pridajte studenú vodu a omáčku premiešajte.

5. Pripravte šalát. Reďkovku a uhorky nakrájajte.

6. Čerstvú petržlenovú vňať nakrájajte nadrobno. Do misky pridajte zeleninu a dochuťte soľou a čiernym korením. Na konci pridajte smotanu a dobre premiešajte.

7. Do horúcej panvice s olejom pridajte krídla a opečte na strednom ohni.

8. Keď sú dobre opečené, otočte na druhú stranu a ďalej smažte pod pokrievkou.

9. Keď krídla zhnednú, vyberte ich na papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný olej.

Krídla majú výnimočnú chuť!

Podávajte ich s omáčkou a šalátom, nič iné už pripravovať netreba.

Prajem vám dobrú chuť! :-)