Výborný obed pre celú rodinu, na jednom plechu. Mäsové bomby sú úplne jednoduché na prípravu a veľmi dobré!
Potrebujeme:
400 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo kombináciu oboch)
300 g ryže – nemusí byť uvarená celkom dommäka
1 vajce
1 väčšiu cibuľu
1 väčšiu mrkvu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 strúčiky cesnaku
Soľ, čierne mleté korenie
3 lyžice paradajkového pretlaku
1-2 lyžice pálivého kečupu
Pálivú papriku
Kôpor
Majoránku
Vegetu
3 lyžičky hladkej múky
Kôpor
Vodu
Olej
Postup:
½ cibule a 2 strúčiky cesnaku si rozmixujeme. V miske spojíme mleté mäso, ryžu a rozmixovaný cesnak a cibuľku. Pridáme vajce, soľ, korenie a premiešame. Z hmoty tvarujeme jednotlivé guľôčky – fašírky, ktoré zkladáme na vymastený plech.
Zvyšnú cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme aj strúhanú mrkvu a všetko spolu restujeme, nakoniec pridáme aj paradajkový pretlak, kečup a štipku pálivej papriky (môžete vynechať). Potom pridáme 1 šálku vody a necháme asi 5-7 minút povariť. Pridáme aj obľúbené koreniny – ja som dala vegetu, kôpor a majoránku. V pohári vody rozmiešame múku, pridáme soľ a premiešame. Nakoniec túto zmes nalejeme na panvicu a dobre premiešame. Nalejem na fašírky a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi hodinu. Prvých 40 minút pečieme pod alobalom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)