Pekelne dobré mäsové bomby s ryžou a výbornou omáčkou: Všetko na jednom plechu bez kopy špinavého riadu!

Výborný obed pre celú rodinu, na jednom plechu. Mäsové bomby sú úplne jednoduché na prípravu a veľmi dobré!

Výborný obed pre celú rodinu, na jednom plechu. Mäsové bomby sú úplne jednoduché na prípravu a veľmi dobré!

Potrebujeme:

400 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo kombináciu oboch)

300 g ryže – nemusí byť uvarená celkom dommäka

1 vajce

1 väčšiu cibuľu

1 väčšiu mrkvu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 strúčiky cesnaku

Soľ, čierne mleté korenie

3 lyžice paradajkového pretlaku

1-2 lyžice pálivého kečupu

Pálivú papriku

Kôpor

Majoránku

Vegetu

3 lyžičky hladkej múky

Kôpor

Vodu

Olej

Postup:

½ cibule a 2 strúčiky cesnaku si rozmixujeme. V miske spojíme mleté mäso, ryžu a rozmixovaný cesnak a cibuľku. Pridáme vajce, soľ, korenie a premiešame. Z hmoty tvarujeme jednotlivé guľôčky – fašírky, ktoré zkladáme na vymastený plech.

Zvyšnú cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme aj strúhanú mrkvu a všetko spolu restujeme, nakoniec pridáme aj paradajkový pretlak, kečup a štipku pálivej papriky (môžete vynechať). Potom pridáme 1 šálku vody a necháme asi 5-7 minút povariť. Pridáme aj obľúbené koreniny – ja som dala vegetu, kôpor a majoránku. V pohári vody rozmiešame múku, pridáme soľ a premiešame. Nakoniec túto zmes nalejeme na panvicu a dobre premiešame. Nalejem na fašírky a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi hodinu. Prvých 40 minút pečieme pod alobalom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)