Výborný obed pre celú rodinu, na jednom plechu.
Mäsové bomby sú úplne jednoduché na prípravu a veľmi dobré!
Potrebujeme:
400 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo kombináciu oboch)
300 g ryže – nemusí byť uvarená celkom dommäka
1 vajce
1 väčšiu cibuľu
1 väčšiu mrkvu
2 strúčiky cesnaku
Soľ, čierne mleté korenie
3 lyžice paradajkového pretlaku
1-2 lyžice pálivého kečupu
Pálivú papriku
Kôpor
Majoránku
Vegetu
3 lyžičky hladkej múky
Kôpor
Vodu
Olej
Postup:
½ cibule a 2 strúčiky cesnaku si rozmixujeme.
V miske spojíme mleté mäso, ryžu a rozmixovaný cesnak a cibuľku.
Pridáme vajce, soľ, korenie a premiešame.
Z hmoty tvarujeme jednotlivé guľôčky – fašírky, ktoré zkladáme na vymastený plech.
Zvyšnú cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji.
Pridáme aj strúhanú mrkvu a všetko spolu restujeme, nakoniec pridáme aj paradajkový pretlak, kečup a štipku pálivej papriky (môžete vynechať).
Potom pridáme 1 šálku vody a necháme asi 5-7 minút povariť.
Pridáme aj obľúbené koreniny – ja som dala vegetu, kôpor a majoránku.
V pohári vody rozmiešame múku, pridáme soľ a premiešame.
Nakoniec túto zmes nalejeme na panvicu a dobre premiešame.
Nalejem na fašírky a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi hodinu.
Prvých 40 minút pečieme pod alobalom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)