plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pekelne dobrá pomazánka (nielen) na chlebíčky: S týmto zmizne aj pečivo zo včera, 5 minút a môžete natierať!

Naozaj najlepšia nátierka, ktorá je paradoxne úplne jednoduchá, ale zato chutí kráľovsky. Stačí kúsok, chleba, alebo aj rožok čo bageta zo včerajška. S týmto sa zje každé pečivo. A je to perfektný tip na na sviatky. Recept je od Bohumily.

Naozaj najlepšia nátierka, ktorá je paradoxne úplne jednoduchá, ale zato chutí kráľovsky.

 

 

Stačí kúsok, chleba, alebo aj rožok čo bageta zo včerajška.

S týmto sa zje každé pečivo.

A je to perfektný tip na na sviatky. Recept je od Bohumily.


Potrebujeme:

2 natvrdo uvarené vajcia

 

 

100 g šunky

1 malá cibuľa

1 lyžička horčice

1 kyslá uhorka

3-4 tavené syry

2-3 lyžice majonézy

Ja som pridala aj nadrobno nakrájanú kápiu a petržlenovú vňať

Voliteľné:

 

 

kôpor

údený syr

pálivé korenie

slanina

Postup:

Najskôr si uvaríme vajcia.

 

 

Uvaríme ich natvrdo a necháme vychladnúť.

Potom ošúpeme a nakrájame nadrobno – alebo nastrúhame.

Šunku nakrájame nadrobno.

 

 

Ak chcete, môžete šunku najradiť slaninkou, prípadne údeným mäskom.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Rovnako si nakrájame nadrobno, alebo nastrúhame kyslú uhorku.

 

 

Teraz si všetky prísady zmiešame v miske.

Zvlášť si zmiešame prísady na zálievku – majonézu, horčicu a tavený syr.

Ak chcete, môžete ešte nadrobno nastrúhať aj údený syr, ktorý dodá novú výbornú chuť.

 

 

Teraz zálievku zamiešame s nakrájanými prísadami.

Dobre premeišame – môžeme ešte doladiť petržlenkou,kvapkou citrónovej šťavy alebo kôprom.

Takto pripravenú zmes dáme vychladiť.

 

 

Najlepšie chutí, keď sa všetky prísady dobre prepoja – ja nechávam minimálne na hodinu v chladničke.

Pozánka je vynikajúca na veku aj na chlebíky – pokojne ju môžete aj so starším pečivkom, prípadne na topinky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes