plny-hrniec_transparent_negativ.png

PEKELNE dobrá pomazánka (nielen) na chlebíčky: S týmto zmizne aj pečivo zo včera, 5 minút a môžete natierať!

Naozaj najlepšia nátierka, ktorá je paradoxne úplne jednoduchá, ale zato chutí kráľovsky. Stačí kúsok, chleba, alebo aj rožok čo bageta zo včerajška. S týmto sa zje každé pečivo. A je to perfektný tip na na sviatky. Recept je od Bohumily.

Naozaj najlepšia nátierka, ktorá je paradoxne úplne jednoduchá, ale zato chutí kráľovsky.

 

 

Stačí kúsok, chleba, alebo aj rožok čo bageta zo včerajška. S týmto sa zje každé pečivo.

A je to perfektný tip na na sviatky. Recept je od Bohumily.

 


Potrebujeme:

2 vajcia

100 g šunky

1 cibuľa

1 lyžička horčice

1-2 kyslé uhorky

3-4 tavené syry

2-3 lyžice majonézy

Voliteľné:

 

 

Kápia

Petržlenová vňať

Mleté korenie

Postup:

 

 

Začneme tým, že si uvaríme vajíčka natvrdo.

Necháme vychladnúť a ošúpeme.

Nakrájame nadrobno.

 

 

Prípadne ich môžete aj nastrúhať na hrubom strúhadle.

Nakrájame si nadrobno aj cibuľku.

 

 

Ak sa bojíte, že by vám z nej mohlo byť ťažko, jednoducho ju sparte vriacou vodou.

Nadrobno si nakrájame alebo nastrúhame uhorku.

 

 

Ako poslednú si nakrájame aj šunku, prípadne aj nastrúhame na strúhadle.

Všetky prísady zmiešame v miske.

Teraz pripravíme majonézovú zmes:

 

 

Tavený syr si rozmiešame s majonézou.

Pridáme aj horčicu a premiešame.

Teraz pridáme do misky k ostatným prísadám.

 

 

Dobre premiešame.

Takto pripravenú nátierku necháme odležať v chladničke aspoň hodinku.

Ak ale nemáte dosť času, môžete natierať aj hneď.

 

 

Podávame s pečivom.

Poznámka:

Ja som do nátierky pridala aj nadrobno nakrájanú kápiu.

Pred podávaním som ešte ozdobila vňaťkou a posypala trochou korenia.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes