Pekelne dobrá krkovička na cesnaku s výbornou omáčkou: Všetko máte na jednom plechu, bez kopy špinavého riadu!

Pekelne dobrá krkovička na cesnaku s výbornou omáčkou.

Pekelne dobrá krkovička na cesnaku s výbornou omáčkou.

 

 

U nás doma sa tento obed teší veľkej popularite, pretože je nenáročný na prípravu, sýty a veľmi chutný.

Odporúčam vyskúšať aj vylešenie so slaninkou, ktorá dodá jedlu nový šmrnc. :-)

...

Potrebujeme:

1,5 kg krkovičky nakrájanej na plátky

10 strúčikov cesnaku

2 väčšie cibuľe nakrájané na kolieska

Soľ

Korenie

červenú papriku

Na omáčku:

4 lyžice oleja

4 lyžice sójovej omáčky

10 lyžíc pikantného kečupu

Sladkú mletú papriku

Mleté čierne korenie

soľ

Voliteľné:

 

 

Plátky slaninky

bylinky podľa chuti

Postup:

Krkovičku si nakrájame na plátky.

 

 

Plech si vymastíme olejom.

Na plech uložíme vrstvu cibule.

Ochutíme soľou, korením a červenou paprikou.

 

 

Na cibuľu uložíme plátky mäsa.

Osolíme ich.

Všetky plátk potrieme pretlačeným cesnakom.

 

 

Mäso pokryjeme zvyšnou cibuľou a jednoducho prelejeme omáčkou.

Zmiešame si na ňu kečup olej, sójovku, papriku a mleté korenie.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov 1-1,5 hodiny.

Náš tip:

Na vrch môžete dať 20 minút pred dopečením aj plátky slaninky.

Hotovo, podávame s ryžou alebo zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay