Pekelne dobrá pomazánka do pohárov, netreba ju ani zavárať: Keď ju dáte na chlebíčky, netreba už ani šunku!

Úžasne chutná nátierka z cukety – stačí otvoriť a natrieť na chlebík, pridať do omáčok, alebo použiť na pizzu namiesto pomodora.

Potrebujeme:

1500 g cukety

500 g cubuľa

100 g tuk

5 PL sójová omáčka

1 ks (väčší) paradajkový pretlak (alebo asi 200 g domácich rajčín)

2 PL vegeta

5-8 strúčikov cesnaku

1/2 KL -mleté čili papričky korenie čierne mleté soľ

Postup:

Cuketu, cibuľu a paradajky som nakrájame na kocky. Do kastróla dáme tuk, osmažíme na ňom cibuľku a pridáme cuketu. Pridáme nakrajané paradajky( mal byt paradajkový pretlak). Pridáme pretlačený cesnak, ochutíme sójovou omáčkou, chilli papričkou, vegetou, soľou, čiernym korením a podusíme, kým zmes nezmäkne. Keď je cuketová zmes udusená, tak ju rozmixujeme na jemnú nátierku (ak vám nevadia väčšie kúsky, nemusíte mixovať). Ešte horúcu zmes plníme do pohárikov , dobre uzavrieme a sterilizujeme asi 5 minút pri teplote 100 stupňov – ja už som robila aj bez sterilizovania, len som horúce naplnila, zatvorila poháre a obrátila – zmes vydržala, nič sa nepokazilo. Nátierka sa hodí ako plnka do slaných koláčikov, alebo len tak na hrianku, alebo pečivo. je veľmi chutná.

Dnes najobľúbenejšie