plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pekelne dobrá krkovička na hríboch s výbornou omáčkou: Aj tí najnáročnejší to mäsko vychváli do neba!

Výborný a rýchly recept, ktorý nepotrebuje dlhú prípravu.

 

 

Krkovička je jemná a lahodná, doslova sa rozpadá na jazyku.

Pre deti robím verziu bez šampiňónov a pálivej papriky.

Recept môžete okrem bravčového mäsa pripraviť aj z kuracieho alebo morčacieho mäsa.

 

 

Potrebujeme:

soľ

mletá sladká paprika

korenie

150 g šampiňónov

600 g bravčového mäsa (krkovička, prípadne karé)

2 cibule

3 chilli papriky

2 lyžice kečupu

2 dl vody

6 strúčikov cesnaku

Postup:

Mäso nakrájame na kocky.

 

 

Šampiňóny na malé kocky alebo plátky.

Cibuľu nakrájame na kolieska.

Cesnak roztlačíme.

 

 

Pekáčik vylejeme trochou oleja.

V mise zmiešame mäso, celé papričky, šampiňóny, cibuľu, cesnak, kečup, korenie, ml.papriku a soľ.

Hotovú zmes dáme do pekáča.

 

 

Podlejeme vodou, zarobíme alobalom alebo poklopom a pečieme v rúre asi hodinu.

Po hodine pokrm odkryjeme a dopečieme ešte asi 15 minút.

Kto má rád šťavu, tak si mäso po odkrytí trošku podleje a dopečie.

 

 

Pečené zemiaky: zemiaky okrájíme a nakrájame na štvrťky, umyjeme a osušíme (aby sa nám neprilepili na pekáč).

Dáme do pekáča, osolíme, posypeme sušeným cesnakom, sladkú ml. paprikou, pokvapkáme olejom, premiešame a upečieme dozlatista.

Poznámka:

Dnes som robila aj verziu bez šampiňónov a papričiek. Piekla som na dvakrát kvôli deťom.

Nemajú radi huby a ostré jedlá im tiež nedávam.

Dcéra je veľmi vyberavá v mäse, ale toto chválila až do neba.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes