Pekelne dobrá krkovička na hríboch s výbornou omáčkou: Aj tí najnáročnejší to mäsko vychváli do neba!

Výborný a rýchly recept, ktorý nepotrebuje dlhú prípravu.

Potrebujeme:

soľ

mletá sladká paprika

korenie

150 g šampiňónov

600 g bravčového mäsa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 cibule

3 chilli papriky

2 lyžice kečupu

2 dl vody

6 strúčikov cesnaku

Postup:

Mäso nakrájame na kocky, šampiňóny na malé kocky alebo plátky, cibuľu na kolieska a cesnak roztlačíme. Pekáčik vylejeme trochou oleja. V mise zmiešame mäso, celé papričky, šampiňóny, cibuľu, cesnak, kečup, korenie, ml.papriku a soľ. Hotovú zmes dáme do pekáča, podlejeme vodou, zarobíme alobalom alebo poklopom a pečieme v rúre asi hodinu. Po hodine pokrm odkryjeme a dopečieme ešte asi 15 minút. Kto má rád šťavu, tak si mäso po odkrytí trošku podleje a dopečie. Pečené zemiaky: zemiaky okrájíme a nakrájame na štvrťky, umyjeme a osušíme (aby sa nám neprilepili na pekáč). Dáme do pekáča, osolíme, posypeme sušeným cesnakom, sladkú ml. paprikou, pokvapkáme olejom, premiešame a upečieme dozlatista. Poznámka Na fotke je porcia bez šampiňónov a papričiek. Pekla som na dvakrát kvôli deťom. Nemajú radi huby a ostré jedlá im tiež nedávam. Dcéra je veľmi vyberavá v mäse, ale toto chválila až do neba.

zdroj: tradicnirecepty.cz