Najlepšia nátierka na chlebíky a hrianky: Pripravuje sa za studena a je oveľa lepšia ako nátierky z obchodu!

Ak milujete hrianky s chutnou nátierkou, tento recept si zamilujete.

Táto fantastická nátierka sa pripravuje za studena a potrebujete len pár bežne dostupných surovín.

Vyskúšajte ju ešte dnes a budete sa zalizovať!

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

400 g mäkkej salámy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

60 g sušených paradajok

80 g nakladaných paprík

40 g kyslých uhoriek

1 PL worcesterskej omáčky

2 PL kečupu

1 ČL mletého čili

sušenú cibuľu

čierne mleté korenie

dijonskú horčicu

Na hrianky:

chlieb

bravčovú masť

cesnak podľa chuti

Postup:

Mäkkú salámu si pomelieme mlynčekom na mäso.

Spolu s ňou si pomelieme aj nakladané papriky, sušené paradajky a kyslé uhorky.

Pridáme lyžicu worcesterskej omáčky a primiešame aj kečup. 

Teraz nasypeme ešte sušenú cibuľu, čierne mleté korenie, pridáme dijonskú horčicu.

Všetko dobre premiešame. 

 

 

Nátierku preložíme do čistého suchého zaváraninového pohára a uzavrieme viečkom.

Nátierka je hotová, ak chcete pripraviť aj toasty, postupujte nasledovne:

Očistíme si cesnak, na panvicu dáme trochu bravčovej masti a rozhorúčime.

Chlieb osmažíme z oboch strán dozlatista.

Následne potrieme cesnakom. 

Na cesnakové hrianky rovnomerne rozotrieme nátierku. 

Druhý recept

 

 

Výborný recept z youtube podľa ktorého si pripravíme lacnú alternatívu nátierky, ktorú si obľúbia hlavne vaše deti.

Potrebujeme:

biely chlieb alebo bagetu

200 g zemiakov

3 vajcia

60 g masla

soľ

1 lyžička mletej papriky

1/2 lyžičky čierneho korenia

2 lyžičky horčice

jarnú cibuľku

Postup:

 

 

Krajce bagety alebo chleba obojstranne opečieme na panvici.

Na kocky nakrájané zemiaky vložíme do hrnca s vodou.

Dáme ich variť domäkka.

 

 

Uvarené zemiaky vložíme do pohára.

K zemiakom pridáme žĺtky z natvrdo uvarených vajec a zmäknuté maslo.

Pridáme aj soľ, mletú papriku, mleté čierne korenie a horčicu.

Túto zmes rozšľaháme pomocou ručného mixéra.

 

 

Hmotu preložíme do väčšej misky.

Pridáme najemno nakrájanú jarnú cibuľku.

Všetko dôkladne zamiešame.

 

 

Chutnú nátierku máme hotovú a môžeme ju servírovať.

Ak chcete získať nové chute, môžete pridať napríklad údenú papriku, tymián, alebo obľúbené bylinky.

Pre výraznejšiu chuť neváhajte nátierku ozvláštniť napríklad pretlačeným cesnakom, prípadne sušeným cesnakom.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay