plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nastrúhané zemiaky, fašírky a kyslá smotana na jednom pekáči!

Jedno z najjednoduchších, lacných a chutných jedál so zemiakmi a mletým mäsom.

Jedno z najjednoduchších, lacných a chutných jedál so zemiakmi a mletým mäsom.

 

 

Vynikajúce a kompletné jedlo z jedného pekáča.

Ideálne na letný obed – na jeho prípravu vám postačí len pár bežných prísad!

Zemiakové fašírky so zemiakmi a kyslou smotanou si zamilujete. 

 

 

Všetko pripravíte pohodlne a rýchlo na jednom plechu.

Potrebujeme:

zemiaky 4 ks

mleté mäso 400 g

cibuľa 1 ks

kyslá smotana 2 lyžice

soľ

korenie

bylinky

Postup:

Nachystáme si cibuľu, očistíme ju.

 

 

Cibuľu nastrúhame na jemnom strúhadle alebo rozmixujeme pomocou mixéra.

Zmiešame cibuľu s mletým mäsom.

Dochutíme soľou a korením.

 

 

Podľa chuti pridáme obľúbené koreniny a bylinky.

Môžeme pridať nadrobno nasekané zelené bylinky.

 

 

Zemiaky si očistíme.

Následne nastrúhame na hrubom strúhadle a trochu vytlačíme z prebytočnej tekutiny.

 

 

Osolíme, okoreníme a zmiešame s kyslou smotanou.

Z mletého mäsa vytvarujeme fašírky a dáme ich do pekáča.

Medzi kotlety navrstvíme strúhané zemiaky.

 

 

Zemiaky rozdeľte rovnomerne.

Pekáč prikryjeme alobalom.

Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 40 minút.

 

 

Odstránime fóliu a pečieme ďalších 10 minút.

Môžeme podávať! 🙂

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes