Jedno z najjednoduchších, lacných a chutných jedál so zemiakmi a mletým mäsom.
Vynikajúce a kompletné jedlo z jedného pekáča.
Ideálne na letný obed – na jeho prípravu vám postačí len pár bežných prísad!
Zemiakové fašírky so zemiakmi a kyslou smotanou si zamilujete.
Všetko pripravíte pohodlne a rýchlo na jednom plechu.
Potrebujeme:
zemiaky 4 ks
mleté mäso 400 g
cibuľa 1 ks
kyslá smotana 2 lyžice
soľ
korenie
bylinky
Postup:
Nachystáme si cibuľu, očistíme ju.
Cibuľu nastrúhame na jemnom strúhadle alebo rozmixujeme pomocou mixéra.
Zmiešame cibuľu s mletým mäsom.
Dochutíme soľou a korením.
Podľa chuti pridáme obľúbené koreniny a bylinky.
Môžeme pridať nadrobno nasekané zelené bylinky.
Zemiaky si očistíme.
Následne nastrúhame na hrubom strúhadle a trochu vytlačíme z prebytočnej tekutiny.
Osolíme, okoreníme a zmiešame s kyslou smotanou.
Z mletého mäsa vytvarujeme fašírky a dáme ich do pekáča.
Medzi kotlety navrstvíme strúhané zemiaky.
Zemiaky rozdeľte rovnomerne.
Pekáč prikryjeme alobalom.
Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 40 minút.
Odstránime fóliu a pečieme ďalších 10 minút.
Môžeme podávať! 🙂