Výborný nápad na super jedlo z karfiolu, mäska a super omáčky. Môžete použiť kuracie, alebo bravčové mäsko. Ja som použila kuriacie prsia a jedlo bolo naozaj výborné!
Postup:
1 hlávku karfiolu rozdelenú na ružičky
600 g kuracích prś nakrájaných na plátky – umytých a zľahka naklepaných
200 g húb (voliteľné)
Soľ, korenie, olej
Na omáčku:
400-500 ml mlieka
2 s ½ lyžice hladkej múky
100 g masla
100 g strúhaného syra
Muškárový oriešok
Soľ a korenie
Postup:
Vo vriacej osolenej vode krátko povaríme karfiol, tak aby zmäkol – nie, aby sa rozvaril.
Plátky mäsa ochutíme soľou, kroením a na rozpálenej panvici na troche oleja osmažíme z oboch strán dozlatista . Potom mäsko aj s výpekom uložíme na zľahka plech. Na mäso uložíme plátky húb a uložíme aj hlávky predvareného kariolu.
Na panvici rozpustíme maslo a vmiešame do neho múku.
Dôkladne miešame, aby v hmote nevznikli hrudky.
Postupne do zmesi prilievame mlieko (tenkým prúdom). Pridáme aj soľ, čierne korenie a štipku muškátového orieška.
Omáčku varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne. Nakoniec do omáčky vmiešame syr a keď sa rozpustí, navrstvíme na mäso a karfiol.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Potom plech vyberieme, posypeme syrom a pečieme ešte 15.