U nás doma karfiol nikdy príliš nemuseli: Keď som dala na stôl tento pekáč s mäsom a syrovou omáčkou, plech bol prázdny za pár minút!

Výborný nápad na super jedlo z karfiolu, mäska a super omáčky. Môžete použiť kuracie, alebo bravčové mäsko. Ja som použila kuriacie prsia a jedlo bolo naozaj výborné!

Postup:

1 hlávku karfiolu rozdelenú na ružičky

600 g kuracích prś nakrájaných na plátky – umytých a zľahka naklepaných

200 g húb (voliteľné)

Soľ, korenie, olej

Na omáčku:

400-500 ml mlieka

2 s ½ lyžice hladkej múky

100 g masla

100 g strúhaného syra

Muškárový oriešok

Soľ a korenie

Postup:

Vo vriacej osolenej vode krátko povaríme karfiol, tak aby zmäkol – nie, aby sa rozvaril.

Plátky mäsa ochutíme soľou, kroením a na rozpálenej panvici na troche oleja osmažíme z oboch strán dozlatista . Potom mäsko aj s výpekom uložíme na zľahka plech. Na mäso uložíme plátky húb a uložíme aj hlávky predvareného kariolu.

Na panvici rozpustíme maslo a vmiešame do neho múku.

 

Dôkladne miešame, aby v hmote nevznikli hrudky.

Postupne do zmesi prilievame mlieko (tenkým prúdom). Pridáme aj soľ, čierne korenie a štipku muškátového orieška.

Omáčku varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne. Nakoniec do omáčky vmiešame syr a keď sa rozpustí, navrstvíme na mäso a karfiol.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Potom plech vyberieme, posypeme syrom a pečieme ešte 15.

Dnes najobľúbenejšie