plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšie pečivo pod slnkom: Zapečte ho takto s mletým mäsom a môžete ho jesť ráno, na obed aj večer!

Vyskúšajte tento originálny recept z youtube a budete nadšení.

Originálne občerstvenie pre návštevu, alebo chutný pokrm pre celú rodinu, ktorý si môžete dopriať kedykoľvek!

Potrebujeme:

Na cesto:

1 pohár mlieka (170 ml)

1 vajce

1 čajová lyžička kryštálového cukru

10 g suchého droždia

3 šálky hladkej múky (300 g)

1/2 čajovej lyžičky soli (6 g)

1 lyžica masla (36 g)

Na mäso:

200 g mletého mäsa

1 cibuľa

1/2 čajovej lyžičky soli (6 g)

1/2 čajovej lyžičky kajenského korenia (6g)

1 čajová lyžička pšeničnej múky (10 g)

1/2 čajovej lyžičky rasce (6 g)

Postup:

Do väčšej misy si nalejeme mlieko, pridáme vajce a vymiešame spolu s cukrom a instantným droždím.

Postupne zapracujeme múku spolu so soľou a dôkladne vymiešame.

Pridáme zmäknuté maslo.

Vymiesime hladké cesto a necháme ho v miske prikryté kysnúť 15 minút.

Medzitým si pripravíme mleté mäso.

Do misy s mletým mäsom postupne pridávame na hrubom strúhadle nastrúhanú cibuľu a zmes soli, kajenského korenia a rasce. Nakoniec pridáme hladkú múku.

Mäsovú hmotu dobre premiešame.

Vykysnuté cesto položíme na pomúčenú pracovnú dosku a valčekom vyvaľkáme na okrúhlu placku.

Vyvaľkané cesto položíme na papier na pečenie.

Z mäsovej hmoty si vyformujeme stredne veľké fašírky a pripravíme si ich na tanier.

Na plech si položíme cesto, ktoré v strede prekrojíme do tvaru hviezdy na osem častí, nie však až po okraj.

Na každý nakrájaný diel položíme jednu fašírku a prekryjeme ju cestom smerom od stredu von.

Nakoniec cesto potrieme žĺtkom, ozdobíme kúskami zelenej papriky, posypeme makom a vložíme do predhriatej rúry pri teplote 180 °C.

Pečieme približne 35 minút.

Po upečení nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

Video návod:

https://youtu.be/hDaYwoRnkuI

 

Najlepšie recepty na dnes