Vyskúšajte tento originálny recept z youtube a budete nadšení.
Originálne občerstvenie pre návštevu, alebo chutný pokrm pre celú rodinu, ktorý si môžete dopriať kedykoľvek!
Potrebujeme:
Na cesto:
1 pohár mlieka (170 ml)
1 vajce
1 čajová lyžička kryštálového cukru
10 g suchého droždia
3 šálky hladkej múky (300 g)
1/2 čajovej lyžičky soli (6 g)
1 lyžica masla (36 g)
Na mäso:
200 g mletého mäsa
1 cibuľa
1/2 čajovej lyžičky soli (6 g)
1/2 čajovej lyžičky kajenského korenia (6g)
1 čajová lyžička pšeničnej múky (10 g)
1/2 čajovej lyžičky rasce (6 g)
Postup:
Do väčšej misy si nalejeme mlieko, pridáme vajce a vymiešame spolu s cukrom a instantným droždím.
Postupne zapracujeme múku spolu so soľou a dôkladne vymiešame.
Pridáme zmäknuté maslo.
Vymiesime hladké cesto a necháme ho v miske prikryté kysnúť 15 minút.
Medzitým si pripravíme mleté mäso.
Do misy s mletým mäsom postupne pridávame na hrubom strúhadle nastrúhanú cibuľu a zmes soli, kajenského korenia a rasce. Nakoniec pridáme hladkú múku.
Mäsovú hmotu dobre premiešame.
Vykysnuté cesto položíme na pomúčenú pracovnú dosku a valčekom vyvaľkáme na okrúhlu placku.
Vyvaľkané cesto položíme na papier na pečenie.
Z mäsovej hmoty si vyformujeme stredne veľké fašírky a pripravíme si ich na tanier.
Na plech si položíme cesto, ktoré v strede prekrojíme do tvaru hviezdy na osem častí, nie však až po okraj.
Na každý nakrájaný diel položíme jednu fašírku a prekryjeme ju cestom smerom od stredu von.
Nakoniec cesto potrieme žĺtkom, ozdobíme kúskami zelenej papriky, posypeme makom a vložíme do predhriatej rúry pri teplote 180 °C.
Pečieme približne 35 minút.
Po upečení nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/hDaYwoRnkuI