Pečivo z panvice: Vyskúšajte nadýchané mini-žemle s úžasne jednoduchou prípravou!

Počuli ste už o pečive bez pečenia? Tieto nadýchané mini žemle pripravíte jednoducho a rýchlo - na panvici!

Toto pečivo pochádza z marockej kuchyne a predstavuje vzdušné mini žemle, ktoré sa podávajú ako klasické pečivo k slaným ale aj sladkým pokrmom. Pripravujú sa podobne ako naše lokše – na suchej panvici z hrubším dnom. Môžete ich vyskúšať napríklad namiesto klasických žemlí pri príprave domácich hamburgerov.

1

Potrebujeme:

350 g hladkej múky

½-1 lyžičku soli

250 ml teplej vody

1 lyžičku sušeného droždia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Droždie zmiešame s preosiatou múkou a soľou. Pridáme teplú vodu a vymiesime elasitické cesto, ktoré sa nelepí na ruky.

Cesto rozdelíme na 2 časti  a každú rozvaľkáme na placku s hrúbkou približne 4 mm. Z oboch kusov cesta vykrajujeme kruhy pomocou vykrajovátka alebo skleneného poháru.

Cesto necháme na rovnom povrchu podkysnúť 15-20 minút.

Potom opekáme na suchej panvici z hrunším dnom. Pečivo by malo narásť a na každej strane sa objaví hnedý kruh – tak zistíte, že sú vzdušné žemličky prirpavené.

Hotové pečivo necháme vychladnúť a môžeme podávať. Napríklad aj so šunkou a syrom ako klasické žemle.

3

zdroj: takprosto