Neverila by som, že pečienka môže chutiť tak úžasne: Stačí ju len obaliť v smotanovom cestíčku a vypražiť ako rezeň, je fantastická!

Pripravujete pečienku vždy rovnako? Obaľte ju v smotanovom cestíčku a vypražte ako rezne, neskutočná pochúťka!

Kuraciu pečienku som vždy pripravovala len na panvici, prípadne pridávala do pečeňových knedlíčkov. Odkedy mám tento recept, vždy, keď má doma pečienku pripravujem ju len takto. V cestíčku zo smotany a cesnaku chutí neskutočne dobre!

Potrebujeme:

500 g kuracej pečienky

4-5 lyžíc kyslej smotany

4 lyžice hladkej múky

3-4 strúčiky cesnaku

Soľ, čierne korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Rastlinný olej

Postup:

Smotanu zmiešame s vajíčkom, múkou, pretlačeným cesnakom, čiernym korením a malou špetkou soli. Môžeme pridať aj ďalšie koreniny. Vymiešame jednotné cestíčko.

Kúsky pečienky obalíme najskôr v múke a potom v cestíčku. Vyprážame z oboch strán dozlatista. Nakoniec ešte oslíme, ja nesolím pečienku pred prípravou, aby nestvrdla. Podávame s prílohou podľa chuti.

zdroj: lovecook